Aparatură pentru depistarea cancerului, la Gastroenterologie

De Diana Dutu
10Comentarii
Aparatură pentru depistarea cancerului, la Gastroenterologie
Este vorba de un video-gastroscop și un video-colonoscop de ultimă generație, achiziţionate de CJ Arad.

Consiliul Județean Arad a dotat Secţia clinică Gastroenterologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad cu aparatură ce poate depista cancerul din formă incipientă. CJ a alocat 170.000 de lei pentru achiziționarea unui video-gastroscop și unui video-colonoscop de ultimă generație.
„Cele două aparate sunt utile, în primul rând, pentru depistarea cancerului gastric și de colon, în sensul că putem depista leziunile precanceroase și cancerele în stadii incipiente. De asemenea, aparatele sunt folosite în scop diagnostic pentru leziuni (cancer, ulcer, polipi, leziuni inflamatorii) ale esofagului, stomacului, duodenului, colonului și intestinului subțire (ileon). Este singura Clinică din județul Arad în care se pot trata endoscopic hemoragiile digestive (evitând intervenția chirurgicală), se pot rezeca endoscopic leziunile precanceroase, cancerul gastric sau colonic incipient (polipi malignizați)” – precizează prof.univ.dr. Eftimie Miuțescu, medic șef al Clinicii de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean.
Secția Clinică Gastroenterologie oferă pacienților servicii medicale în regim de spitalizare continuă, servicii în regim de spitalizare de zi, dar și consult de specialitate în ambulatoriu.

Investiţiile CJ la spital
Consiliul Judeţean Arad a alocat în anul 2017 peste 7,5 milioane de lei pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, dintre care aproximativ 6 milioane de lei au fost alocate doar pentru aparatură medicală, precum: aparat RMN, sursă neîntreruptibilă de curent pentru aparatul RMN, digitizor pentru secţiile Pneumologie și TBC, masă de operaţie bloc operator III.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor