Aparatură pentru diagnosticarea glaucomului la Oftalmologia Spitalului Judeţean

De Diana Dutu
Aparatură pentru diagnosticarea glaucomului la Oftalmologia Spitalului Judeţean
Primăria Municipiului Arad a investit 57.000 de lei în achiziţia aparaturii pentru Compartimentul Oftalmologie.

„Vistieria” Compartimentului Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad s-a îmbogăţit cu un tonometru cu rebound, o masă de elevație și o masă de operație oftalmologică, menite să faciliteze munca personalului medical dar și să ofere pacienților condiții optime de tratament. Aparatura a fost achiziţionată de Primăria Municipiului Arad.

„Pentru noi, investiţiile în sănătate constituie o prioritate. Nu facem decât să contribuim la creşterea calităţii actului medical, astflel încât arădenii să nu fie nevoiţi să apeleze la alte unităţi medicale, din ţară sau de peste hotare, pentru a se trata” – a precizat primarul Gheorghe Falcă.

Directorul medical al spitalului, dr. Mircea Onel, a subliniat: „Salutăm investiţia Primăriei Municipiului Arad deoarece acest aparat este deosebit de important în diagnosticarea, cu precizie a glaucomului. Tonometrul cu rebound se utilizează în diagnosticarea, monitorizarea și screening-ul de glaucom. Acesta permite măsurarea cu acurateţe a presiunii intraoculare, rapid și fără anestezie. Presiunea oculară poate suferi modificări în funcție de puls, respirație, mișcări ale ochilor și poziția corpului. Cu ajutorul tonometrului, măsurătorile sunt efectuate cu un dispozitiv portabil, în fracțiuni de secundă iar softul aparatului este setat la șase măsurători pentru a obține o citire corectă” – a declarat dr. Onel.

Valoarea totală a aparaturii achiziționate de Primăria Municipiului Arad pentru Compartimentul Oftalmologie al Spitalului Judeţean se ridică la 57.000 de lei.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !