ApaServ, sugrumată de datoriile istorice

2Comentarii
ApaServ, sugrumată de datoriile istorice
VALEA JIULUI – 280 de miliarde de lei vechi, dintre care mai bine de jumătate sunt penalităţi.

Aceasta este datoria pe care o are operatorul de apă şi canal din Valea Jiului, Apaserv. Datoria este una istorică şi aproape imposibil de recuperat. 100 de miliarde au agenţii economici, alte 100 de miliarde populaţia şi 80 de miliarde sunt restanţe de plată către Apele Române. În aceste condiţii Apaserv Valea Jiului riscă să piardă fonduri europene nerambursabile de 40 de milioane de euro, bani care ar trebui investiţi urgent. Cea mai bună soluţie ar fi preluarea operatorului de apă şi canalizare din Valea Jiului de către Apaprod SA. Varianta nu este agreeată de către primarii din Valea Jiului, care consideră că ar fi un abuz din partea Consiliului Judeţean să propună o astfel de măsură.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Costel Avram, a explicat că în cazul în care Apaserv va pierde finanţarea de 40 de milioane de euro, investiţiile la uzinele de apă de la Jieţ şi Valea de Peşti nju se vor mai realiza. În această situaţie locuitorii din oraşele din Valea Jiului riscă să aibă la robinete apă doar două sau trei ore pe zi.

Consilierii judeţeni au cerut o situaţie financiară exactă a datoriilor pe care ApaServ le are şi s-a constituit o comisie care să urgenteze adoptarea unei soluţii privind strategia care trebuie urmată.

A.S.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor