APIA Arad lucrează în următoarele două week-end-uri

De Diana Dutu
APIA Arad lucrează în următoarele două week-end-uri
Pentru ca toţi fermierii să depună cererile unice de plată în termenul legal: 15 mai 2017.

Doar 82,57% din numărul fermierilor arădeni programaţi (pe zile şi ore) în vederea depunerii cererilor unice de plată la APIA, au şi depus cererile de plată. În cifre exacte, vorbim de 15.717 fermieri dintr-un total de 19.035 programaţi.

„Aşadar, până în prezent, au fost depuse un număr de 15.717 cereri de plată în condiţiile în care estimăm un număr total de 21.833 de cereri, astfel cum au fost înregistrate în campania 2016. Întrucât termenul limită de depunere a cererilor unice de plată fără penalităţi este 15 mai 2017, angajaţii APIA Arad vor lucra şi sâmbăta şi duminica, în zilele de 6-7 mai şi 13-14 mai 2017, pentru a prelua cererile de plată ale fermierilor” – anunţă Alin Stelian Triponescu, director al APIA Arad.

Fermierii care au fost programaţi şi nu s-au prezentat au fost contactaţi telefonic şi invitaţi personal de angajaţii APIA în vederea depunerii cererii unice de plată. „Instituţia noastră are capacitatea de a prelua toate cererile programate, dar fermierii nu se prezintă, făcând astfel să existe un decalaj ce va conduce la o presiune mare asupra instituţiei în ultimele două săptămâni. Instituţia noastră lucrează şi în weekend-uri, până la data de 15 mai 2017, pentru ca toţi fermierii să reuşească să depună cererile de plată. Dacă aceştia, însă, nu respectă programările, astfel cum este ritmul în prezent, resimţim faptul că unii dintre aceştia nu vor reuşi să depună în termen cererile unice de plată, urmând ca cererile acestora să fie afectate de penalităţi sau, în cel mai rău caz, să fie respinse ca tardiv introduse” – atenţionează Alin Stelian Triponescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !