Aproape 3 milioane pentru cultură și tineret

De Eugen Rogojan
1Comentariu
Aproape 3 milioane pentru cultură și tineret
Centrul Municipal de Cultură Arad a publicat, cu aproape trei luni întârziere, rezultatele primei sesiuni de finanțări nerambursabile.

Chiar dacă, conform anunțului de participare publicat de Centrul Municipal de Cultură, rezultatele selecției de proiecte nerambursabile a fost programată pentru data de 25 ianuarie 2019, acestea au fost publicate abia pe 18 aprilie, la aproape trei luni distanță. Pentru programul de Tineret, Învățământ și Recreativ s-au depus 87 de proiecte, dintre care 58 au fost finanțate. În total, acestea au primit 983 de mii de lei. Cel mai mare proiect din această categorie este Red Run 2019, care a primit de la municipalitate 54 de mii de lei. Depus de Asociația Centrul de Excelență Arad, acesta este unul din cele două proiecte depuse de asociație, alături de proiectul „Leaders!”, finanțat la rându-i cu 30 de mii de lei.

22% din total

Cultura a primit 1.864.000 lei finanțări nerambursabile. S-au depus 76 de proiecte, din care 54 au fost finanțate. Și în cazul acestei direcții de finanțare, Asociația Centrul de Excelență Arad a. excelat. Pentru proiectul „Arad. Economie și societate” a primit 30 de mii de lei finanțare, pentru „Picnic Festival” alte 98 de mii de lei, iar pentru Arad Open Air Festival 2019, 424 de mii de lei. Adică 22% din totalul finanțărilor nerambursabile date de Centrul Municipal de Cultură pentru proiectele culturale de anul acesta au mers către un singur eveniment.

Asociațiile „campion”

Președinte al Asociației Centrul de Excelență Arad este deputatul PNL de Arad Glad Varga, aceasta primind 636 de mii de lei pentru cinci proiecte. O altă asociație ce apare în declarația de interese a lui Varga, Arad City Guide, al cărui membru fondator este deputatul, a primit 88 de mii de lei pentru trei proiecte. Cele două asociații au primit 25% din suma totală acordată de CMC Arad ca finanțări nerambursabile.

Sportul, mai mult

Pentru programul Promovarea Sportului de Performanță s-au depus 37 de proiecte, 31 fiind finanțate. Acestea au primit 7.865.500 lei, cu cinci milioane de lei mai mult decât Cultura și Tineretul laolaltă.

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor