Aproape 4.000 de arme în Arad!

2Comentarii
Comisarul şef Viorel Turla
Comisarul şef Viorel Turla
ARAD -Comisarul şef Viorel Turla este sătul de discuţiile legate de accizele la arme.

Comisarul şef Viorel Turla, şeful serviciului „arme, explozivi, substanţe toxice” din cadrul Poliţiei arădene, s-a prins cu mâinile de cap imediat ce a aflat că ne interesăm de accizele la arme. „Doamne, ce probleme am avut!”, ne-a spus comisarul. În continuare, acesta ne-a explicat că problemele s-au ivit din cauza interpretării Codului Fiscal, în ceea ce priveşte donaţiile. „Noi am purtat o îndelungă corespondenţă cu Finanţele şi până la urmă totul s-a clarificat. Persoanele fizice care intră în ţară cu arme şi arme de vânătoare fac parte din categoria persoanelor plătitoare de accize”, ne-a spus Viorel Turla.

Şi accizare, şi vămuire

Poliţistul ne-a precizat că pentru a înscrie în permisul de armă sau în certificatul de deţinător armele procurate de către persoanele fizice cu domiciliul sau reşedinţa în România din interiorul spaţiului comunitar sau din afara acestuia, se va solicita factura de achiziţie a armei şi dovada plăţii accizei la autoritatea fiscală competentă. În cazul donaţiilor, dacă nu există un preţ de catalog se afectuează o expertiză în urma căreia se stabilesc accizele.
Nu în ultimul rând, Viorel Turla ne-a explicat că atunci când e vorba de arme aduse din ţări care nu sunt membre UE, se plăteşte şi vamă, pe lângă accize.

Peste 2.626 arme de vânătoare

Trecând de la problemele curente ale serviciului arme şi muniţii de la Poliţie, la o statistică în ceea ce priveşte armele din Arad, am aflat că în judeţ sunt 2.249 de posesori de arme. „Aceştia deţin 3.875 de arme. Dintre acestea, 2.626 sunt arme de vânătoare, 448 – arme de tir cu glonţ, 14 sunt arme de panoplie şi mai sunt şi altfel de arme. Vă mai pot spune că dintre cele 3.875, un număr de 755 sunt arme neletale (pistoale cu gaz, cu cauciuc, cu aer comprimat etc.). Vă pot spune însă că numărul armelor va creşte în viitorul apropiat, în ceea ce priveşte armele de autoapărare fără glonţ”, ne-a explicat Viorel Turla.

A.O.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor