Aproape 600 de euro pentru fiecare asistat

1Comentariu
Aproape 600 de euro pentru fiecare asistat
ARAD – Costul pentru întreţinerea asistaţilor în centre de îngrijire, calculat la puţin sub 600 de euro.

Necesitatea, prevăzută şi de lege, de a oferi persoanelor cu handicap şi persoanelor vârstnice o îngrijire de calitate a determinat organele de decizie să facă nişte calcule pentru estimarea costului pentru fiecare beneficiar în parte. Consilierii judeţeni vor aproba, astăzi, printre altele, costurile calculate în funcţie de datele din cursul anului trecut. Costul pentru asistat se apropie de 600 de euro, lunar. În 2009, numărul befeciarilor a fost de 221 de persoane cu handicap, cheltuindu-se 6.917.305 lei. În acest an, numărul asistaţilor este 207. Potrivit calculelor CJA, pe lângă contribuţia persoanelor cu handicap care au venituri, Consiliul Judeţean va mai trebui să achite, pentru fiecare persoană aflată în centrele de îngrijire, 2482,73 lei/lună.

În ceea ce priveşte costul mediu lunar de întreţinere aferent persoanelor vârstnice îngrijite în căminele de bătrâni, acesta a fost calculat la 2394,05 lei/lună/asistat. În centrele speciale din subordinea CJA, însă, se oferă servicii doar pentru 14 persoane vârstnice.  

 JA – S.B.                                  1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor