Şapte mall-uri pentru Arad

126Comentarii
Şapte mall-uri pentru Arad
ARAD – Primarul Gheorghe Falcă susţine că în Arad se vor ridica mall-uri de peste 400 de milioane de euro.  7 mall-uri pentru Arad (18.12.2007) VIDEO | VIDEO 2

Mall-uri spre Timişoara, Deva, Oradea, Curtici şi spre Ungaria. Acesta este viitorul Aradului, aşa cum l-a prezentat ieri primarul Gheorghe Falcă.

Edilul a trecut în revistă fiecare complex comercial ce va fi ridicat în Arad, cu suprafeţe, stadiul în care se află proiectele şi unele termene de începere sau finalizare a lucrărilor, susţinând că, per total, investiţiile din viitoarele complexe comerciale se ridică undeva la peste 400 de milioane de euro.

Primarul a precizat că primul va fi Carrefour, ce se va întinde pe 12 hectare de teren din vestul Aradului, la ieşirea spre Nădlac, care va fi finalizat în primăvara lui 2008.

Urmează în aceeaşi zonă, pe alte 22 de hectare, un alt centru comercial, „aşa cum este Viena Sud”, unde va veni firma concurentă celor de la IKEA, finalul pentru acest complex fiind stabilit pentru sfârşitul anului 2009.

„La finele lui 2009, Aradul va avea în nord cea mai mare zonă comercială, după Băneasa, de 34 de hectare”, a punctat Gheorghe Falcă.

A venit apoi rândul mall-ului Nord Gate, complex ce va fi situat în nordul Aradului, pe 50 de hectare, şi care are termen de finalizare anul 2010. Pe fostul stadion Strungul se va ridica complexul comercial Mercury, un mall care are deja autorizaţie de construcţie şi care, potrivit edilului, va avea parcare subterană, finalul fiind stabilit pentru sfârşitul lui 2008, începutul lui 2009.

Ofertă centrală

Pe centru, arădenii vor avea parte de un alt complex – Arad Palace, situat în zona IMAR. „E vorba de cel mai mare mall din interiorul oraşului. Acesta are PUZ-ul aprobat şi se află în faza de obţinere a autorizaţiilor de construcţie.

Ei vor să înceapă lucrările în primăvară, iar în 2009 să inaugureze complexul”, susţine primarul.

În zona dintre gară şi autogară se va ridica Atrium Center, un complex cu tentă tinerească şi multiplexuri, pentru care există deja autorizaţie de construcţie, iar lucrările sunt programate a începe în primăvară.

La ieşirea din Arad spre Timişoara va fi ridicat, începând din vara anului viitor, pe 16 hectare de teren, mall-ul Ice Plaza (aflat în fază de plan urbanistic), în timp ce la Tricoul Roşu va prinde contur un alt mall cu mai multe galerii, care va încorpora hipermarketul Real (primul care va fi pe două niveluri).

Primarul susţine că printre beneficiile acestor mall-uri pot fi contabilizate: infrastructura aferentă construcţiilor, dimensionată pentru zonele în care se ridică, forţa de muncă adusă de acestea (peste 2.000 de noi locuri de muncă), taxale şi impozitele colectate de la aceştia şi concurenţa care va ieftini produsele.

A.B.126Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor