Ţara sărăceşte, ei prosperă

Mă tot întreb ce l-a determinat pe Traian Băsescu să-l facă zob pe Emil Boc.

Întâi, în plan politic, atribuindu-i o mentalitate bolşevică, apoi în ce priveşte guvernarea, mai precis lipsa de performanţă a CabinetuluiBoc. Pentru un moment, am fost tentat să pun această săpuneală publică pe încercarea preşedintelui Băsescu de a se detaşa de imaginea catastrofală a actualilor guvernanţi. Nu cred însă că acesta este motivul – nu suntem în campanie electorală, nici în preajma ei, deci Băsescu nu are motive pentru a se preocupa de felul în care este perceput. În consecinţă, cred mai curând că Boc l-a supărat pe Zeus prin vreun gest de nesupunere, dând prea mult credit „grupului Videanu”, în comparaţie cu „grupul Udrea”.

 Dincolo de motivaţia care îi stă la bază, critica este una dreaptă, justificată. Chiar dacă, tardivă. Avem de-a face cu o guvernare (căci guvernarea ne interesează pe noi, cetăţenii, nu soarta PD-L) la fel de neperformantă precum a fost guvernarea CDR. Echipa lui Boc nu e capabilă să producă o lege, o hotărâre ori o ordonaţă ca lumea. Legea pensiilor este o calamitate, culminând cu umilinţa la care îi supune pe militari. Catastrofală este şi Legea salarizării unice, care a reuşit contraperformanţa de a nemulţumi o ţară întreagă. Ce să mai vorbim de Legea educaţiei! Sau ce mai poţi spune despre inepţiile produse la ministerele Sănătăţii, Finanţelor etc.

 Se trăieşte mai prost ca oricând. Mă refer la „prostime”, desigur, pentru că „băieţii deştepţi”, guvernanţii şi clientala lor trăiesc mai bine ca oricând. La ei nu se aplică principiul solidarităţii pe vreme de criză, principiu invocat de atâtea ori de Emil Boc. Ei beneficiază de măriri de salariu, se plasează unii pe alţii în consilii de administraţie şi în AGA de unde mulg sume incredibile. Nepotismul este mai înfloritor decât pe vremea lui Ceauşescu. Şi nu mă refer atât la neamurile pe care le-a adus, de la Cluj, acelaşi Boc, cât la felul în care îşi plasează fiii sau protejaţii pe posturi bune, în străinătate – vezi, cazul Syda, al copiilor lui Pogea, Pârcălăbescu etc. Cât priveşte jaful pornit asupra Bugetului, el a devenit o operă de artă desăvârşită. Una peste alta, guvernarea Boc ia şapte rânduri de piele de pe bietul român ca să îi îmbogăţească pe guvernanţi şi pe clientela PD-L.

T.M.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !