„Arad – 1918”, monumentul local al Marii Uniri

De Andreea Pintea
5Comentarii
„Arad – 1918”, monumentul local al Marii Uniri
Primăria Arad realizează grupul statuar „Arad -1918”, în semn de respect pentru Anul Centenar.

Aradul va avea un monument al Unirii. E drept, nu e vorba de Monumentul Marii Uniri realizat de artistul Florin Codre, ci de un grup statuar realizat de profesorii și elevii de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad.

„În contextul în care Guvernul României a amânat finalizarea monumentului Marii Uniri, Primăria Municipiului Arad dorește marcarea simbolică a Jubileului celor 100 de ani de la Marea Unire prin realizarea unei lucrări de artă tridimensională: ARAD 1918. Lucrarea va fi inaugurată în data de 30 noiembrie 2018”, a anunțat municipalitatea.

Grupul statuar „Arad 1918” va fi amplasat în scuarul din proximitatea fostului cinematograf Dacia. Ulterior, în zona respectivă se vor reamenaja spaţiile verzi şi aleile pietonale, se va amplasa mobilier urban, destinat staționării, astfel încât zona respectivă să devină un spațiu adecvat contemplării şi relaxării.

„Cuvântul Dacia, în Arad, este legat de fostul cinematograf omonim, acesta este unul dintre argumentele pentru care a fost ales amplasamentul grupului statuar în acest loc. În plus, locaţia a dat şi posibilitatea înălţimii optime pentru amplasarea acestei lucrări de artă tridimensională. Scuarul va primi la final denumirea «Dacia»”, a explicat edilul Gheorghe Falcă.

Edilul șef a mai spus: „S-au depus toate eforturile pentru ca Guvernul României să îşi îndeplinească obiectivul faţă de Anul Centenar şi faţă de Arad. Am făcut tot ceea ce a fost omeneşte posibil pentru ca Monumentul Marii Uniri să fie instalat la Arad. În ultimii 3 ani, în loc de colaborare şi intenţie pozitivă din partea Guvernului şi a partidelor care susţin guvernarea, a fost vorba mai degrabă despre lupte locale. În acest context, Primăria Municipiului Arad a organizat un concurs, pentru realizarea unui grup statuar. A fost un concurs între tinerii artişti care vă vor spune ei înşişi cum a prins contur proiectul lor. În mai puţin de un an de zile administraţia locală reuşeşte să amplaseze acest grup statuar, ceea ce arată faptul că atunci când există voinţă, lucrurile sunt realizabile”, a mai precizat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor