Arad-Constanţa până în 2012?!

10Comentarii
Arad-Constanţa până în 2012?!
Curg din nou promisiunile: autostradă pe culoarul patru pan-eruopean în doar patru ani.

Arad – Încă o tură de promisiuni legate de autostrada de pe coridorul patru pan-european, care include şi tronsoanele Nădlac-Arad şi Arad-Timişoara. Promisunile vin de această dată de la noul guvern, care promite că va finaliza până în 2012 nu mai puţin de 1.000 km de autostradă! 254 de km din total reprezintă tronsonul Borş-Târgu Mureş (Autostrada Transilvania) şi 110 km Bucureşti şi Comarnic, însă diferenţa de sute de km de autostradă sunt lucrări noi care ar urma să includă şi tronsoanele arădene.
Ba mai mult, în programul de guvernare făcut public acum se arată că, până în 2012, va fi finalizată întreaga autostrada de pe coridorul IV pan-european de la Nădlac până la Constanţa, adică toţi cei 855 km, mai puţin tronsoanele Sibiu-Piteşti şi Comarnic-Braşov care vor fi realizate prin concesiune până în 2013-2014.
În aer
Până una alta, lucrările la autostrada Arad-Timişoara, primele care ar trebui să înceapă în vestul ţării pe acest traseu se lasă aşteptate. Deşi s-a făcut public numele câştigătorului licitaţiei pentru execuţia acestui tronson (un consorţiu spaniol-italian), demararea efectivă a lucrărilor este imposibilă, în condiţiile în care exproprierile sunt blocate.

O firmă care a luat parte la licitaţia privind consultanţa pe exproprieri a contestat modul în care s-a deliberat aici, aşa că totul e, pe moment, în aer. Firma a intentat procese la două instanţe, iar acestea urmează să se pronunţe.   
Fără gara-mall
Aradul a fost omis în programul noului guvern în chestiunea modernizăriii gărilor, poate şi pentru faptul că, doar pe hârtie, Staţia CFR Arad a fost modernizată la standarde europene.  Vor beneficia, potrivit programului, de modernizare, Gara de Nord Bucureşti (prin transformarea zonelor adiacente în centru comercial), dar şi gările din Cluj, Sibiu, Alba Iulia, Timişoara, Iaşi, Craiova, Constanţa şi Galaţi (prin dezvoltarea lor în complexe comerciale).

Aeroport Timişoara-Arad?
O altă precizare făcută de guvernul ce se conturează acum ar trebui să dea de gândit arădenilor. Aici se face referire la faptul că  transportul aerian va fi susţinut prin înfiinţarea Companiei Naţionale Aeroportuare Bucureşti (Otopeni şi Băneasa) dar şi prin înfiinţarea Companiei Naţionale Aeroportuare Banat (Timişoara-Arad)! E posibil, în atare condiţii, ca proiectul de realizare a unui aeroport regional Arad-Timişoara, neagreat de mulţi, în care Timişoara să fie baza principală să se concretizeze acum. 

A.B.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor