Arădeanul Sebastian Sbîrcea şi timişoreanul Daniel Ianchiş pornesc spre Himalaya, în cucerirea celui mai frumos vârf din lume

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
5Comentarii
Arădeanul Sebastian Sbîrcea şi timişoreanul Daniel Ianchiş pornesc spre Himalaya, în cucerirea celui mai frumos vârf din lume
Gata cu pregătirile. Gata cu încercarea de a face rost de bani pentru un vis frumos. Gata cu căutarea sponsorilor. Gata cu planurile. Gata şi cu sfaturile. Ama Dablam (vârful de 6.856 metri din Himalaya) îi așteaptă pe alpiniști. Sebastian Sbîrcea va părăsi România pentru munții din Himalaya pe 6 octombrie, de unde va coborî doar la începutul lunii noiembrie.


Sau, pentru a fi cât se poate de clari, alpinistul arădean Sebastian Sbîrcea, împreună cu alpinistul timișorean Daniel Ianchiș, pleacă spre Nepal sâmbătă, pentru cucerirea vârfului Ama Dablam (6.856m), considerat cel mai frumos munte din lume, dar şi unul din cele mai dificile vârfuri din Himalaya.
„Această expediţie pe care o organizăm în acest an este o provocare, atât pentru mine, cât şi pentru Daniel Ianchiş, prietenul şi coechipierul meu de coardă. Acest gen de expediţie necesită o pregătire îndelungată atât fizică, cât şi psihică. Trebuie să te informezi foarte bine despre ruta care o vei urma, de zonele expuse ale traseului, cât şi logistică, sus pe munte. În decursul ultimelor săptămâni, Aurel Sălășan și Zsolt Torok mi-au oferit informaţii preţioase pentru o mai bună organizare în luarea deciziilor de abordare şi planificare a expediţiei”, ne-a declarat, înainte de plecare Sebastian Marian Sbîrcea.
Cei doi alpinişti vor aborda ruta sud-estică a vârfului Ama Dablam, care se mai numeşte şi „Matterhornul Asiei”, datorită frumuseţii lui, cât şi zonele tehnice la altitudinea de peste 6.000 de metri. Expediţia celor doi nu ar fi fost imposibilă fără susţinerea partenerilor şi sponsorilor, de care încă mai au atâta nevoie pentru a-şi duce la bun sfârşit visul: Landisa Plant, Filip Spedition, Instal Group, Medinet Hygiene Consulting, Wood Line Business, Primăria Vladimirescu, Asociaţia Speologică Speowest Arad, Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvapeo Arad şi Asociaţia Exploratorilor „Puşcatii’’, precum şi a unor sponsori care au preferat anonimatul. Cei doi nu se sfiesc să spere încă la faptul că alţi oameni de bine le vor susţine demersul încă neacoperit financiar.
Sebastian Sbîrcea și Daniel Ianchiș au o experiență destul de vastă, prin escaladarea împreună a mai multor vârfuri de diferite tipuri și dificultăți, iar Sebastian a participat la expediții atât în munții Europei, cât și în America de Sud (Patagonia).
Pe 6 octombrie cei doi pornesc pentru prima dată într-o expediție pe pământ asiatic, Himalaya reprezentând pentru ei deocamdată o necunoscută.16195946_10154358413526687_7968934454298082454_n

DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO ©

IMG_75555Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor