Arădeni, atenţie la instalaţia de apă!

De Alin Gherasim
1Comentariu
Arădeni, atenţie la instalaţia de apă!
Compania de Apă atrage atenţia asupra faptului că gerul din aceste zile ar putea cauza probleme la instalaţiile de apă.

Temperaturile extrem de scăzute din această perioadă ar putea provoca pagube arădenilor care nu îşi protejează instalaţiile de apă. Semnalul de alarmă a fost tras de către reprezentanţii Companiei de Apă Arad. „Vremea deosebit de rece din această perioadă când, în special pe timpul nopții, se pot înregistra până la -10 grade Celsius, crește riscul apariţiei îngheţului pe reţelele de distribuţie a apei potabile, dar şi în instalaţiile interioare”, spun cei de la companie. Pentru a nu fi întâlnite asemenea situaţii, reprezentanţii Companiei de Apă vin cu sfaturi: „pentru a evita problemele, Compania de Apă Arad vă recomandă să luați măsuri de protejare a instalațiilor. Instalaţiile interioare de alimentare cu apă, adică cele aflate după contor, aparţin beneficiarilor, conform legislației în vigoare, iar aceștia au obligaţia de a le întreţine şi repara. Căminul de apometru trebuie protejat, deoarece îngheţul apei din reţelele de distribuţie apare prima oară în căminul de apometru, după care se propagă către branşament şi reţeaua interioară. Abonații trebuie să se asigure că acesta are capacul închis şi nu se infiltrează apa. Dacă aveți instalaţii de apă expuse temperaturilor scăzute, acestea trebuie protejate cu materiale termoizolante. În situația în care apometrul îngheaţă, nu folosiți apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului”. Anul trecut, tot pe fondul unui val de frig, în judeţul Arad au fost produse pagube însemnate la reţelele de apă. „În luna ianuarie 2017, peste 3.000 de contoare de apă, din municipiu şi judeţ, au fost afectate de temperaturile extrem de scăzute”, explică cei de la Compania de Apă. Drept urmare, pentru a evita astfel de situaţii, arădenii sunt sfătuiţi să îşi protejeze reţelele. Pentru că, altfel, reparaţiile ar putea fi suportate chiar din buzunarul lor.

La intervenţii
Compania de Apă Arad anunţă că mai multe echipe sunt pregătite de intervenţii, dacă situaţia o va impune. „Eventualele probleme apărute la serviciul de alimentare cu apă şi canalizare pot fi semnalate la dispeceratul apă, la numărul de telefon 0257/234883, sau la dispeceratul canal, la numărul de telefon 0257/281373”, mai anunţă reprezentanţii societăţii.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor