Arădenii au cumpărat 475 de ani de vechime în muncă pentru pensie

De Diana Dutu
Reactualizat la:
6Comentarii
Arădenii au cumpărat 475 de ani de vechime în muncă pentru pensie
Casa Județeană de Pensii Arad a încasat 1,5 milioane de lei de la 324 de persoane care, în ultimele cinci luni, şi-au cumpărat vechime în muncă pentru a-și asigura ieșirea la pensie.

Legea 186/2016, care a venit în sprijinul celor ce voiau să se pensioneze dar nu aveau vechime suficientă, a trezit interesul a 324 de arădeni. Acesta e numărul contractelor de asigurare socială încheiate de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Arad pe baza actului normativ sus-amintit. „Suma plătită până acum pentru cele 324 de contracte este de 1.519.870 de lei” – a precizat, la solicitarea Jurnal arădean/ Aradon, directorul CJP Arad, Mihaela Vasil. Practic, arădenii au cumpărat aproximativ 475 de ani de vechime în muncă.

Termenul limită pentru ultima zi de asigurare şi de plată este 26 aprilie 2017. Perioada pentru care se poate încheia asigurarea în sistemul public de pensii, în baza Legii 186, este de cel mult cinci ani calendaristici anteriori încheierii contractului. În intervalul de cinci ani anteriori încheierii contractului de asigurare socială poate fi solicitată asigurarea pentru una sau mai multe perioade de timp, continue sau disparate, situate în acest interval. Cei mai mulţi arădeni au încheiat contracte pentru cumpărarea a doi ani de vechime.

Dar sunt şi 19 persoane din judeţul Arad asigurate pe perioada maximă de cinci ani, fiecare dintre acestea plătind câte 16.000 de lei (aproximativ). La polul opus, cea mai scurtă perioadă pentru care s-a încheiat contract pe baza Legii 186 este de o lună de zile, pentru care asiguratul a plătit 328 de lei (cu tot cu dobânzi şi penalităţi).

La nivel naţional, au fost încheiate 11.204 contracte de asigurare în temeiul Legii 186/2016, în valoare de 56 milioane de lei. Cele mai multe contracte s-au încheiat în București (1.441), Constanța (561) și Prahova (512).6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor