Arãdenii au venit sã ia Luminã

De V. Obsitos
7Comentarii
Arãdenii au venit sã ia Luminã
© FOTO: V.O,
Hristos a Înviat. Adevãrat a Înviat. Locuitorii Aradului au luat lumina Învierii chiar din lumina adusă de la Ierusalim. Un act devenit deja de tradiţie în noaptea sfântã. Momentul emoţionant a avut loc sâmbătă seara, în Faţa catedralei arhiepiscopale din Arad, de unde Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în judeţ.

Lumina Sfântă, care a fost adusă la Arad de către reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Aradului şi Consiliului Judeţean Arad, a fost aşteptată în Faţa catedralei Sfânta Treime de către zeci de preoţi, în frunte cu ÎPS Arhiepiscopul Aradului Timotei Seviciu. Lumina Sfântă a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos a ajuns la Arad direct de la Ierusalim cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad.
ÎPS Arhiepiscopul Aradului, Timotei Seviciu a preluat Lumina şi a împărţit-o apoi tuturor celor prezenţi la catedrală. Preoţii au preluat lumina şi au dus-o în toate bisericiile din judeţ, unde au savârşit apoi Slujba Învierii.

Drumul Luminii

Un reprezentant al Arhipescopiei Aradului a mers împreună cu un reprezentant al Consiului Judeţean Arad pe Aeroportul Internaţiomnal Timişoara, de unde au preluat lumina sfântă de la Ierusalim pe care o adus-o la Arad cu maşina.
Printre cei care au aşteptat lumina de la Ierusalim s-au aflat mai mulţi primari, unii dintre edili venind din cele mai îndepărtate localităţi ale judeţului.

Pentru o mai bună organizare, protopopii din Sebiş şi Ineu au luat lumina de la Arad şi au dus -o in zonele lor, iar protopopul de la Lipova a luat lumina direct de la Aeroportul din Timişoara.

Lumina Sfântă a ajuns în aproape toate bisericile ortodoxe din tot judeţul Arad, iar apoi, prin slujba de la miezul nopţii, a ajuns la toţii credincioşii care s-au dus la biserică. Acesta este al 7 an în care lumina sfântã ajunge si la Arad direct de la Ierusalim.

Spre deosebire de anii trecuţi, însã, numãrul credinciosilor care au participat la slujbã a fost parcã mai mic.

Taguri: , , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor