Arădenii cu dizabilități pot fi evaluaţi la domiciliu

1Comentariu
Arădenii cu dizabilități pot fi evaluaţi la domiciliu
E vorba doar de persoanele nedeplasabile, a căror stare de sănătate s-a agravat de la momentul depunerii dosarului.

Evaluarea persoanelor cu dizabilități care sunt nedeplasabile poate fi efectuată la domiciliu. Astfel, beneficiarii cu o stare de sănătate degradată nu sunt nevoiți a fi transportați la sediul DGASPC pentru a fi evaluați de specialiștii Serviciului Evaluare Complexă Persoane Adulte cu Handicap.

Cererea pentru evaluarea la domiciliu a persoanelor nedeplasabile a căror stare de sănătate s-a degradat de la momentul depunerii dosarului până la evaluare poate fi depusă la sediul DGASPC Arad (strada 1 Decembrie nr.14), Serviciul Evaluare Complexă Persoane Adulte cu Handicap, prin email sau prin fax. „Programul de lucru pentru preluarea acestor cereri este de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00” – se arată într-un comunicat al instituţiei.

Atribuțiile Comisiei

Printre atribuțiile specialiștilor din cadrul Serviciului Evaluare Complexă Persoane Adulte cu Handicap se numără efectuarea evaluării/reevaluării complexe a adultului cu handicap, la sediul propriu sau la domiciliul persoanei; întocmirea raportului de evaluare complexă pentru fiecare persoană cu handicap evaluată, recomandarea sau nerecomandarea încadrării, respectiv menţinerea încadrării în grad şi tip de handicap a unei persoane. Întreaga documentație este înaintată apoi Comisiei Județene de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Grad de Handicap care analizează, aprobă sau respinge aceste dosare.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor