Arădenii, executaţi silit pe 200 de milioane

De Alin Gherasim
Arădenii, executaţi silit pe 200 de milioane
Finanţele Publice au executat silit arădenii care nu şi-au plătit dările la stat, adunând din executări aproximativ 200 de milioane de lei.

Suntem un exemplu în ceea ce priveşte corectitudinea când vine vorba despre plata taxelor şi impozitelor. Suntem printre primii care aşteptăm în faţa ghişeelor ca să ne plătim dările către stat. Totuşi, nu toţi arădenii se încadrează în acest tipar. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad anunţă că, pe parcursul anului 2015, au fost comunicate către datornici 62.849 de somaţii, au fost înfiinţate popriri pe 48.969 de conturi bancare, au fost înfiinţate popriri pe venituri la terţi în 14.980 de cazuri, au fost impuse sechestre asupra bunurilor mobile în 134 de cazuri, iar în 99 de cazuri au fost indisponibilizate bunuri imobile.

Deşi în urma somaţiilor, popririlor şi sechestrelor trebuiau adunaţi peste un miliard de lei, Finanţele Publice au reuşit să încaseze numai aproximativ 200 de milioane de lei. Cei mai mulţi bani, peste 130 de milioane de lei, au fost încasaţi în urma somaţiilor. Popririle pe conturi au adus Finanţelor peste 66 de milioane de lei, iar popririle la terţi au dus la încasarea a peste 5,5 milioane de lei. În sfârşit, vânzările bunurilor mobiliare şi imobiliare sechestrate au dus în conturile statului peste 700.000 de lei. Comparativ cu anul trecut, încasările din executarea silită au crescut cu peste 40 de milioane de lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !