Arădenii, în top la consumul de gyros

De Valentin Goran
1Comentariu
Arădenii, în top la consumul de gyros
Mâncarea grecească, urmat de mâncarea de porc, pizza și salatele, în topul preferințelor arădenilor.

Odată cu era tehnologiei și a internetului, comenzile online au crescut vertiginos. Românii folosesc din ce în ce mai des internetul pentru a-și comanda mâncare direct acasă. Conform portalului eucemănânc.ro, pe baza comenzilor de pe internet a fost realizat un top al preferințelor culinare. Mâncare tradițională, pizza, pui, shaworma și salata sunt principalele opțiuni ale consumatorilor atunci când vine ora mesei, acestea însumând mai bine de jumătate din comenzile la domiciliu. De departe, însă, cele mai multe cerințe sunt pentru „meniul zilei”. Dacă arădenii preferă, de pildă, gyros-ul, consumatorii din Baia Mare preferă pizza, în timp ce timișorenii și orădenii salatele. În Alba Iulia se consumă mult kebab, iar în Sibiu salate și sandwichuri.

Conform portalului, arădenii iubesc cel mai mult carnea de pui, dar conduc detașat la consumul de gyros comparativ cu orașele care au intrat în acest sondaj. „Numărul comenzilor pentru specialitatea grecească este aproape dublu față de media celorlalte orașe. Între altele, în Arad s-au mai comandat în ultima lună pizza, mâncăruri de porc și salate”, se arată pe www.eucemananc.ro.

Ce se consumă în țară?

Dar haideți să vedem ce consumă românii din orașele vecine. Timișorenii preferă preparatele din pui, pizza, paste, crispy și kebab. Dar salatele sunt pe primul loc în preferințele consumatorilor de pe malul Begăi, cu 15,5% din comenzi, semn că vecinii încearcă că au grijă de sănătate. Consumatorii din Deva preferă pe lângă pui și pizza, sandwichurile, dar și salatele, care ocupă un procent de 12% din comenzile loucitorilor de aici. Baia Mare conduce în topul orașelor în ceea ce privește comenzile la pizza, cu un procent de 36,36% din totalul comenzilor. În schimb, salatele par să nu le placă celor de aici, procentul comenzilor fiind de doar 6%. La polul opus se situează Oradea, unde se regăsesc cei mai mari consumatori de salate (26,5 procente). Orădenii mai consumă paste (16,3%) și grill (10,2%). Kebabul pare să fie hrana cea mai comandată în Alba Iulia, cu un procent de 16,6%, iar pizza cea mai ocolită. Sibienii preferă pe lângă pizza și pui, preparatele vegetariene, însă nu se dau în lături nici de la salate, sandwichuri, kebab și preparate din vită.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor