Arădenii, încurajaţi să adopte

Arădenii, încurajaţi să adopte
ARAD – În cadrul campaniei „Zilele adopţiei”, cei interesaţi pot afla ce au de făcut pentru a înfia un copil.

Numărul copiilor adoptaţi în judeţul Arad a crescut, anul trecut, cu 25% faţă de 2008. Această creştere se datorează, în parte, şi campaniei „Zilele adopţiei” pe care Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad o organizează cu rigurozitate de ani de zile. Această campanie este în plină desfăşurare şi în prezent (până la 8 martie), scopul ei fiind acela de a creşte gradul de informare a populaţiei cu privire la procedura adopţiei, la particularităţile şi importanţa fiecărei etape în parte.

Procedura adopţiei durează aproximativ nouă luni, atât cât e necesar şi pentru a avea un copil pe cale naturală. Cei mai importanţi paşi ce trebuie parcurşi pentru adopţia unui copil sunt:

*Evaluarea şi pregătirea familiei/persoanei adoptatoare în vederea atestării; perioada este de 60 de zile de la data depunerii cererii.

*Eliberarea atestatului de familie/persoană adoptatoare de către conducerea DGASPC Arad.

*Încredinţarea copilului în vederea adopţiei, pe o perioadă de minimum 90 de zile, de către instanţa judecătoarească, la propunerea DGASPC Arad.

*Încuviinţarea adopţiei de către instanţa judecătorească.

*Eliberarea noului certificat de naştere a copilului.

*Urmărirea adopţiei pe o perioadă de doi ani de la încuviinţarea adopţiei.

*Organizarea în mod regulat, de grupuri de suport pentru familiile şi copiii adoptaţi în vederea sprijinirii şi consilierii familiilor şi copiilor pe întreaga procedură a adopţiei şi după finalizarea adopţiei, de câte ori este necesar.

Arădenii interesaţi să adopte un copil pot obţine informaţii suplimentare adresându-se Serviciului adopţii din cadrul DGASPC Arad (str. 1 Decembrie 1918 nr.10-12) sau la telefonul 0257-253721, de luni până joi între orele 8.00-16.30, vineri între orele 8.00-14.00.

EVOLUŢIE

Anul                                          Familii atestate       Copii declaraţi adoptabili   Copii încredinţaţi în vederea adopţiei

2008                                                     27                                      26                                                          22

2009                                                     34                                      45                                                          26

ianuarie-februarie 2010                     4                                       11                                                           7

D.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !