Arădenii, invitați să cumpere titluri de stat

De Diana Dutu
Arădenii, invitați să cumpere titluri de stat
Valoarea nominală a acestora este de 100 de lei, iar dobânda garantată este de 2,15% pe an.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) îi invită pe arădenii de peste 18 ani să cumpere titluri de stat din emisiunea specială prin care Ministerul Finanțelor marchează Centenarul Unirii. Titlurile de stat, a căror valoare nominală este de 100 de lei, au scadența în anul 2018, la 100 de ani de la Marea Unire.
“Titlurile cumpărate pot fi vândute oricând, fără costuri de cumpărare, în limita a 100.000 de lei. Dobânzile și câștigurile de capital realizate din deținerea și tranzacționarea titlurilor emise de statul român prin Ministerul Finanțelor Publice sunt venituri neimpozitabile” – precizează reprezentanții AJFP Arad.

Unde? Cum?

Titlurile de stat pot fi cumpărate de la BCR, BRD–Groupe Societe Generale, Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank, în baza documentelor de identificare (carte de identitate, pașaport etc.) și dovada plății titlurilor de stat (în cazul în care plata s-a făcut printr-o altă bancă). “La subscrierea titlurilor de stat prin băncile intermediare nu vor exista costuri pentru cumpărători. Cumpărătorii pot opta între a deschide un cont bancar, oferi datele contului bancar personal sau pot subscrie cu numerar” – explică reprezentanți AJFP Arad.

Preț fluctuant

Cumpărătorii care doresc vânzarea titlurilor înainte de scadență, le pot vinde oricând prin băncile intermediare care furnizează cotații zilnice de preț. Prețul titlului de stat fluctuează în funcție de cotațiile de piață. Titlurile se pot tranzacționa pe piața secundară administrată de BVB printr-un mecanism similar cu prima emisiune din anul 2015.

Loterie

La scadență, Ministerul Finanțelor Publice va organiza o loterie specială prin care 100 de persoane fizice, deținători de titluri de stat din emisiunea jubiliară, vor câștiga premii de câte 1000 lei fiecare, indiferent de numărul de titluri deținute.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !