Arădenii, mărinimoşi cu semenii lor nevoiaşi

Arădenii, mărinimoşi cu semenii lor nevoiaşi
ARAD – În cadrul Campaniei Banca de alimente, derulată de Crucea Roşie Arad, s-au strâns peste 2.000 kg alimente.

De când a debutat, în noiembrie 2009, şi până acum, Campania Banca de alimente a avut priză la arădeni. Concitadinii noştri au donat 2.038,5 kilograme de alimente în coşurile special amenajate la hypermarketurile Carrefour şi Real din Arad.

Alimentele au fost preluate de Crucea Roşie Arad, apoi sortate, recepţionate pe sortimente şi distribuite de voluntarii filialei. Distribuţia s-a realizat în urma realizării unor anchete sociale la familii vulnerabile. Pentru aceasta, Crucea Roşie Arad a colaborat cu Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară, dar şi cu subfilialele de Cruce Roşie din Pecica şi Nădlac. „Ne-am orientat să sprijinim bătrâni pensionari singuri, aflaţi în evidenţele centrelor de zi pentru vârstnici din Arad, dar şi persoane cu dizabilităţi, şi familii cu copii. Astfel, peste 200 de beneficiari au intrat în posesia donaţiei constând în circa zece kilograme de alimente” – precizează Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad.

Totodată, 120 de copii au beneficiat de acţiunea umanitară susţinută financiar din colecta de bani realizată la urnele de la casă.

Din aceleaşi fonduri, mai multe familii din Sintea Mare au primit un ajutor social constând în butelii de aragaz, detergenţi, dar şi bani pentru cumpărarea de medicamente.

„Dorim să le mulţumim tuturor celor care au făcut donaţii şi să-i asigurăm că acestea au ajuns la cei nevoiaşi. Mulţumim şi hypermarketurilor care ne sprijină în colectă” – încheie Iudita Cuvineanu.

Campania Banca de alimente continuă.

JA-D.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !