Arădenii pot pătrunde pe piaţa chineză

De Simion Todoca
Reactualizat la:
1Comentariu
Arădenii pot pătrunde pe piaţa chineză
© La conferinţa de presă cu chinezii Foto : JA
Consorţiul CNIPMMR Arad-CDA oferă sprijin întreprinzătorilor arădeni care vor să îşi vândă produsele în China

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România – filiala Arad (CNIPMMR ARAD) în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Arad (C.D.A.) a organizat o conferinţă de presă, la care au fost invitaţi partenerii din China, d-nii Zhao Yang şi Zhao Hao. Aceştia vor deschide în septembrie-octombrie, în oraşul Kai Feng- provincia Henan, un centru expoziţional pentru produse româneşti. Oferta pentru producătorii arădeni este extrem de generoasă, fiind garantată expunerea gratuită pe trei luni. Participanţii la conferinţa de presă au demonstrat, cu cifre exacte, că transportul produselor şi celelalte operaţiuni costă mult mai puţin decât s-ar crede, atât ca timp cât şi ca bani. „Producătorii se pot asocia la închirierea containerelor pentru transportarea exponatelor. Nu este vorba despre stocuri, ci despre exponate pe baza cărora clienţii încheie contracte” spune Mihaela Breaz, director CNIPMMR Arad. „Este imposibil să nu găseşti clienţi într-un oraş cu 7 milioane de locuitori” completează preşedintele CD Arad, Nicolae Groşan.

Oportunităţi arădene

Vicepreşedintele la nivel naţional al CNIPMMR, Mircea Purcaru, a explicat că de circa trei ani se tatonează, împreună cu cei doi Zhao posibilităţile de colaborare economică, oportunități de afaceri și investiții pentru mediul economic românesc și în special pentru cel arădean, pe o noua piață – R.P Chineză. Iar acestea, acum, există, în ciuda faptului că guvernele României nu au mişcat niciun deget pentru dezvoltarea relaţiilor economice cu China, în timp ce Ungaria şi Polonia au antamat zeci de proiecte de investiţii chineze de mare valoare. Dealtfel, între 08 și 12 Iunie,a.c. la Ningbo, provincia Zhejiang, a avut loc a 2a întâlnire interministerială între Guvernul R.P. Chineze și Guvernele celor 16 state Central și Est Europene, în formula „ 16 +1 “, Declarația semnată subliniind interesul și susținerea celor “16 +1 “ Guverne de a dezvolta relația cu R.P. China. Mai ales că începând cu anul 2017, Comisia Europeană va susține prin programe de finanțare IMM urile pentru a efectua vizite de cunoaștere în R. P. China !

Sprijin pentru firme

Din toamna acestui an, CDA ARAD și CNIPMMR ARAD propun o serie de traininguri și informări pentru pregătirea IMM urilor de a intra pe piața din China. „Vom sprijini firmele, oferindu-le un „ghid orientativ” în care vor fi cuprinse elemente esenţiale pentru relaţia cu investitorii şi oamenii de afaceri chinezi, inclusiv mentalitate, obiceiuri, dar şi ce trebuie să facă în plan juridic pentru a se asigura că firmele cu care discută funcţionează perfect legal”, a mai spus Mihaela Breaz.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor