ARADON întreabă: Sunteţi de acord ca poliţiştii să poată folosi arma din dotare fără să mai răspundă penal?

De Ioana Costas
42Comentarii
ARADON întreabă: Sunteţi de acord ca poliţiştii să poată folosi arma din dotare fără să mai răspundă penal?
SONDAJ: Sunteţi de acord cu privire la modificarea din cadrul legii armelor care le permite poliţiştilor să poată folosi pistoalele din dotare fără să mai răspundă penal? Răspundeţi cu DA sau NU.

În anul 2009 au fost două cazuri, unul la Şagu, iar celălalt în oraşul Nădlac, când doi oameni ai legii au fost răniţi, unul a fost luat pe capota unei maşini încărcată ochi cu ţigări netimbrate, iar celălalt a fost împuşcat în abdomen de un urmărit general. Aţi ghicit, poliţiştii nu au tras nici măcar un foc de armă. Puteau, însă nu au făcut acest lucru deoarece ulterior erau „îngropaţi” sub un morman de hârtii în care trebuiau să explice de ce au tras, la ce ora au tras, să justifice focurile de armă.

Acum, după ce parlamentarii au adoptat marţi modificarea și completarea Legii nr. 17/1996 privind regimul armelor de foc și al munițiilor, regulile se schimbă iar poliţiştii nu vor mai fi victime (aproape sigure) ale urmăriţilor general (cum a fost cazul de la Nădlac) sau ale traficanţilor de ţigări (cazul de la Şagu), fără a mai pomeni de răspunderea penală.

Legii 17 din 1996 i s-a adăugat un nou articol în care se spune: „Uzul de armă executat în condiţiile şi în situaţiile prevăzute de prezenta lege înlătură caracterul penal al faptei şi răspunderea materială a personalului instituțiilor cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securității naționale”.

Modificare vine ca o cerinţă a Uniunii Europene, în condiţiile în care România se afla printre ultimele ţări care nu operaseră o astfel de schimbare.

Sunteţi de acord ca poliţiştii să poată folosi arma din dotare fără să mai răspundă penal?

Vezi Rezultatele
Loading ... Loading ...42Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor