Aradul a intrat sub zodia zăpezii

1Comentariu
Aradul a intrat sub zodia zăpezii
ARAD – Deszăpezire pe toate fronturile şi pe toate drumurile. Judeţul a fost acoperit de nămeţi.

Chiar dacă perioada Crăciunului nu a beneficiat de zăpadă, de Revelion Aradul va fi acoperit de nea. Iar acest lucru ne este semnalat de vreo trei zile de ninsorile abundente.

Şoferii sunt puşi deja la grele încercări de zăpadă. În municipiu, deszăpezirea a început chiar din prima zi de Crăciun şi de atunci, susţin reprezentanţii Primăriei, se desfăşoară fără oprire. „Arterele rutiere din municipiu sunt deszăpezite continuu din 25 decembrie. Se folosesc cinci utilaje pentru împrăştiat material antiderapant, trei utilaje cu pluguri pentru îndepărtat zăpada şi echipe de măturat manual care intervin pentru curăţarea gurilor de scurgere şi a refugiilor din staţiile de tramvai”, ne-a informat Corina Drăghici, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei. Din 25 şi până în 27 decembrie au fost folosite nu mai puţin de 365 de tone de nisip cu sare pentru a evita formarea gheţii pe străzile din municipiu. Arterele principale din oraş au fost, însă, aseară acoperite de polei.

Face apel către oameni

Administraţia locală face apel la toţi cetăţenii şi agenţii economici să îndepărteze zăpada de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, pentru ca circulaţia pietonilor să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă. „HCLM 162/2003 privind gospodărirea municipiului prevede aceste obligaţii de a menţine curăţenia pe trotuare prin îndepărtarea zăpezii şi a gheţii ori de câte ori este necesar. De asemenea, în cazul pericolului iminent de cădere a zăpezii sau gheţii (ţurţurilor) de pe acoperişuri, deţinătorii clădirilor au obligaţia de a avertiza  trecătorii şi de a îndepărta ţurţurii şi zăpada de pe acoperiş cu mijloace proprii sau prin intermediul firmelor care au dotări specifice”, precizează Corina Drăghici. Aceasta spune că cetăţenii care nu respectă această hotărâre pot fi amendaţi cu până la 2.000 de lei, agenţii Poliţiei Comunitare urmând să controleze acest aspect.

Probleme în judeţ

Şi administraţia judeţeană s-a confruntat cu probleme în ultimele zile, datorate ninsorii abundente. Utilajele de deszăpezire nu apucau să înlătureze zăpada şi să împrăştie material antiderapant pe cum ningea. „Avem probleme în zona Arad, unde a nins foarte mult, în special, pe drumul Arad-Şiria-Pâncota. Aici există un curent de aer care îngheaţă aproape instantaneu zăpada pe carosabil. În 12 ore s-a intervenit de cinci ori pe acest drum. Din păcate, au existat şi evenimente rutiere, toate datorate neadăptării vitezei la condiţiile de drum. În celelalte sectoare nu sunt probleme, chiar am solicitat utilaje de deszăpezire de pe zona Sebiş pentru zona Arad. Nu avem drumuri judeţene închise, dar pe multe dintre ele se circulă în condiţii de iarnă, existând zăpadă frământată. Din păcate, nu reuşim să intervenim pe cum ninge”, a declarat Cristian Drăgan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Linişte pe DN-uri

Dintre toate drumurile din judeţ, cele naţionale pot fi clasificate cele mai practicabile. Reprezentanţii Drumurilor Naţionale, secţia Arad, anunţă că pe DN-urile care străbat judeţul nostru s-a intervenit cu 19 utilaje ALR şi cu două utilaje tip Unimog, acestea împrăştiind peste 120 de tone de material antiderapant numai în cursul zilei de luni. Cu toate acestea, DN 7, de la intrarea în judeţ şi până la Nădlac, a avut anumite porţiuni pe care era zăpadă, dar insesizabilă, sub un centimetru grosime.

A.G.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor