Aradul a pregătit trei circuite turistice

De Valentin Goran
Reactualizat la:
1Comentariu
Aradul a pregătit trei circuite turistice
În acest moment, orașul de pe Mureș poate oferi atât arădenilor, cât și celor care ne vizitează trei circuite turistice.

Trei circuite pentru turişti şi arădeni. Este vorba de Circuitul Aradului istoric, Circuitul Drumul vinului și Circuitul Valea Mureșului. Grupurile interesate de acestea sunt așteptate fie la sediul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică al Judeţului Arad, situat pe Bulevardul Revoluției nr. 81, fie să acceseze pagina de facebook a centrului, pentru a obține mai multe informații. Doritorii vor trebui să plătească un bilet și vor beneficia de transport, care va fi asigurat de CTP și de un ghid. Pentru a „comanda” o astfel de excursie este necesar ca doritorii să își arate intenția cu cel puțin o zi înainte.

Două trasee noi

Pentru a veni și cu alte oferte, în afară de cele trei trasee stabilite deja şi indicate mai sus, CJA vrea să mai creeze alte două circuite noi, pe viitor: un circuit al tradiţiilor de iarnă în judeţul Arad şi un circuit ecumenic, al bisericilor şi mănăstirilor din judeţul nostru. Prin intermediul Autorităţii Naţionale de Turism, se lucrează la un ghid prin care se vor înfiinţa organizaţii de management pe destinaţii, după modelul Grupurilor de Acţiune Locală, prin care autorităţile locale să se poată implica pentru accesarea de fonduri în vederea obţinerii de finanţări”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreședintele CJA.

Punct de informare la Gara Arad

În prezent, se fac demersuri pentru înfiinţarea unor puncte turistice în diferite locaţii de interes general, una dintre acestea fiind Gara Arad: „Am discutat cu Compania Naţională de Căi Ferate, pentru a ne pune la dispoziţie un spaţiu, astfel încât să putem organiza un punct de informare turistică pentru toţi cei care călătoresc cu trenul şi aleg Aradul ca destinaţie turistică. În plus, Centrul Naţional Turistic a iniţiat un parteneriat cu Facultatea de Design, pentru a realiza un stand turistic al judeţului Arad, stand care să reflecte specificul, tradiţia şi cultura, activităţi cu care se poate participa pe plan naţional, dar şi internaţional, la diferite Târguri de turism”, a completat Boghicevici.

Turismul arădean la București

Daliana Moţiu, şef Serviciu Centrul Naţional de Turism, a subliniat că în perioada următoare va participa la Târgul de Turism de la Bucureşti, târg unde va prezenta cele trei circuite finalizate. „În această perioadă, am intensificat colaborarea dintre serviciul nostru şi Centrele de turism din judeţ, pentru că dorim să promovăm frumuseţea locurilor şi obiectivele turistice prea puţin cunoscute”, a declarat Daliana Moţiu.

afis2

afis

afis11Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor