Aradul are nevoie de altfel de abordare

De M.C.
8Comentarii
Aradul are nevoie de altfel de abordare
© Ionel Ciupe FOTO: JA
Ionel Ciupe îşi motivează intrarea în cursa pentru Primăria Aradului prin dorinţa cetăţenilor de schimbare radicală a modului de a face administraţie.

Candidatul ALDE Arad pentru Primăria Municipiului Arad, Ionel Ciupe, este una dintre cele 11 opţiuni pe care arădenii le au la alegerile locale din 5 iunie 2016. Ciupe mizează pe faptul că arădenii s-au săturat de un tip de administraţie autoritar şi dictatorial, şi că vor alege o persoană despre care ştiu că este cinstită, corectă, cu experienţă administrativă şi tehnică. Pentru campania electorală pe parcursul căreia oamenii vor afla mai multe despre candidaţi, Ionel Ciupe a ales sloganul „Să punem banii la vedere”, considerând că este important ca arădenii să nu ignore acuzaţiile de corupţie din Primăria Arad, aduse des în atenţia publicului, şi să nu le mai accepte sub motivaţia „a furat, dar a şi făcut” multe pentru oraş. „Trebuie să se termine odată cu atribuirea unor contracte pe bani publici firmelor de casă ale puterii politice, costurile fiind de regulă umflate proporţional cu dublul sau triplul celor donate de către clientelă în campania electorală a partidului. În schimbul sponsorizării partidului sau liderilor, clientela îşi permite să execute lucrări de proastă calitate, ştiind că recepţia acestora se va face probleme, iar cetăţenii, după ce au fost jecmăniţi, nici nu beneficiază de un lucru bine făcut, cum spune cel mai de vază cetăţean al României. Trebuie, deasemenea, să se termine cu risipirea banului public pe tot felul de chermeze electorale, sub pretextul culturalizării de masă, mai ceva decât revoluţia culturală chineză. Aşa cum am mai spus, mi-aş fi dorit ca Aradul să devină capitală culturală europeană în 2021, însă, din păcate, a fost un proiect mort din faşă, făcut doar pentru sifonarea banilor publici, iar acţiunile organizate pentru promovarea sa nu au lăsat nici măcar o dâră de cultură adevărată, care să îmbogăţească Aradul în acest domeniu, ceva care să rămână”, spune Ionel Ciupe.

Altă abordare

„Aradul are nevoie de o nouă abordare administrativă pentru a fi un oraş în rândul celor din vestul ţării, în care lucrurile sunt mult mai dinamice, iar oamenii au nivel de trai mai bun. La noi sunt aruncate tot felul de statistici şi de cifre care ne plasează în tot felul de topuri, dar dacă stai de vorbă cu arădenii realitatea este diferită, aceste statistici nu sunt şi trăite de oamenii de rând. Primul lucru pe care cred că trebuie să-l facem este să înţelegem că un primar trebuie să fie corect, cinstit, hotârât şi muncitor. Lucruri pe care un om le poate arăta prin parcursul vieţii sale. Cine ai fost acum 10 ani şi cum ai ajuns să fii cel de azi. Eu am fost şi sunt un om cinstit, nu-mi poate imputa nimeni nimic, nu mi-e teamă că mă poate acuza cineva de furt sau ilegalităţi. De aceea vreau să punem banii la vedere”, a spus Ionel Ciupe.

Candidatul ALDE este om de afaceri în domeniul instalaţiilor de gaz. A ales acest parcurs profesional după ce a absolvit un liceu tehnic şi studii superioare în acest domeniu. De peste 10 ani a intrat în politică, alegând să fie un politician liberal şi dorind să se implice mai mult în comunitate, în deciziile administrative locale. „Am depus zeci de proiecte, dar maşina de vot a puterii locale le-a respins pe bandă rulantă, pentru simplul motiv că veneau de la un liberal, veneau de la mine, iar adoptarea lor ar fi însemnat recunoşterea faptului că adevăraţii liberali se gândesc în primul rând la beneficiarii administraţiei, la interesele lor”.

Sătui de corupţie

„Ştiu că oamenii sunt sătui de politicieni corupţi. S-au săturat să-i vadă îmbogăţindu-se şi minţind cu neruşinare. Dar cred că fără politică nu putem discuta despre reprezentarea oamenilor în foruri, instituţii de guvernare locală sau naţională. Nu putem elimina politica. Trebuie să o reconfigurăm. De aceea e important ca oamenii să ştie pe cine votează, pentru că sunt şi oameni corecţi între politicieni. Şi aceştia sunt oameni luptători, care vor să facă bine, aceasta este motivaţia lor pentru a rezista într-un grup blamat atât de mult pentru ceea ce face rău şi incorect. Politicienii corecţi rezistă pentru că nu pot fi prinşi cu nimic. Eu sunt aşa şi nu mi-e teamă că vine cineva la uşa mea să-mi impute că am greşit. Am fost corect, mi-am plătit dările la timp, nu am rămas niciodată dator, nu am furat banii nimănui. Îmi doresc ca arădenii să vadă lucrurile astea şi să fie atenţi când aleg cui vor da votul lor”, a mai adăugat Ciupe despre motivaţia sa de a candida pentru funcţia de primar al Municipiului Arad.

Banii din bugetul local, la vedere

Referitor la programul său electoral şi proiectele mari pe care le propune arădenilor, candidatul ALDE Arad spune că îşi doreşte să implice mai mult arădenii în decizia locală pentru a vedea cum se cheltuie banii din bugetul local, crede că Primăria ar trebui să se implice mai mult în a rezolva anumite probleme de sănătate din comunitatea locală, ar trebui rezolvate mai multe probleme de infrastructură precum traficul aglomerat, drumurile nereparate şi lipsa utilităţilor, un transport în comun mai bun pentru a încuraja arădenii să-l folosească şi să renunţe la maşina personală. Tot legat de infrastructură, Ciupe consideră că Aradul este un spaţiu perfect pentru a încuraja mersul pe bicicletă. Unul din proiectele de anvergură, pe care candidatul la primărie îl susţine, este un program de investiţii în Ştrandul Neptun pentru ca acesta să redevină cel mai mare din Europa, cu un grad de atractivitate ridicat pentru turişti. Pe această linie, Ciupe susţine că „e foarte important ca turismul să devină în Arad o sursă de venit stabilă”, dar pentru aceasta trebuie ca turiştii să şi aibă ce vedea.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor