„Aradul are prima opţiune”

14Comentarii
„Falcă are toate şansele să fie între primii cinci oameni din partid”, Gheorghe Seculici
„Falcă are toate şansele să fie între primii cinci oameni din partid”, Gheorghe Seculici
Interviu J.A. Gheorghe Seculici, Presedinte PD-L Arad.

PD-L Arad are prioritate la nominalizarea secretarilor de stat.

Jurnal arădean : D-le preşedinte, numirea secretarilor de stat trenează, ceea ce dă impresia că PD-L Arad nu este chiar aşa pe cai mari, cu toate că a fost, la toate scrutinurile, pe locul întâi pe ţară. Aşa este ?

Gheorghe Seculici : Dacă există o asemenea impresie, este total eronată. Am participat la toate discuţiile de la Bucureşti, la toate comisiile în care s-au stabilit priorităţile după parteneriatul cu UDMR, deci atât în comisia de negociere cu UDMR, cât şi în comisia care a nominalizat secretarii de stat. Dar, să nu uităm un lucru : la sfârşitul anului 2009, majoritatea funcţiilor din guvern şi de la instituţiile deconcentrate aparţineau PD-L. De fapt,acum va trebui să renunţăm la o parte din funcţiile pe care le-am avut, în favoarea partenerilor noştri la guvernare , lucru care a fost acceptat în unanimitate în cadrul Consiliului de Coordonare Naţională şi BPN. În acest moment suntem în faza de nominalizare de funcţii în instituţiile deconcentrate şi la nivelul guvernului pentru partenerii care au venit alături de noi în această alianţă .Când se termină această acţiune,  funcţiile rămase libere, pe baza evidenţelor de care vorbeam, vor fi atribuite organizaţiilor din teritoriu, iar Aradul are prima opţiune, ca prima organizaţie pe ţară.

Jurnal arădean :Totuşi, se cam ştie care sunt libere, ca să puteţi şti spre ce vă orientaţi

Seculici : Este foarte important să accesăm funcţii care au un impact la nivelul judeţului, nu vrem să luăm funcţii de dragul de a le trece la index, ca număr de poziţii şi posturi. De exemplu, ne dorim funcţia de secretar de stat la ministerul mediului, pe care sunt convins că o vom obţine şi ne interesează secretariatul general al guvernului. Nu vrem doar cantitate, vrem calitate, funcţiile pe care le avem acum sunt de importanţă majoră pentru judeţ şi cred că acest lucru se vede. Oamenii pe care i-am propus şi i-am susţinut la nivelul ministerelor sunt oameni care ajută instituţiile la nivelul judeţului şi vrem ca acestora să li se adauge alţii, de acelaşi calibru, sau chiar mai mare.

Jurnal arădean : Cât de mult strică faptul că au apărut în presă multe nume, din care doar o parte se va regăsi pe funcţii? Adică, uite câţi au propus şi câţi au primit ?

Seculici : Discuţia apărută în cursul acestei săptămâni  în presa locală este de fapt o discuţie pe care am avut-o în urmă cu două luni de zile. A fost un fel de inventar al  cadrelor pe care ne-am putea baza. Sigur, a fost o listă foarte lungă, din care au făcut parte inclusiv dl. Bibarţ, d-na Dănoiu etc, dar în urma parteneriatului cu UDMR pachetul de nume s-a restrâns şi în acest moment sigur că vor fi nominalizaţi oamenii de care avem nevoie.

Jurnal arădean : S-a spus că sunteţi nemulţumit de faptul că nu aţi intrat în comisia de statut şi că aceasta demonstrează că nu sunteţi omul numărul unu în organizaţie

Seculici : Ştiu că sunt foarte multe comentarii şi există o dorinţă acerbă de a creea zâzanie la nivelul organizaţiei, dar PD-L a dovedit, în toată această competiţie cu alte partide, la nivelul judeţului şi la nivel naţional , un lucru foarte important :faptul că aici, la Arad, s-a văzut spiritul de echipă. Am avut satisfacţia promovării, susţinerii şi alegerii oamenilor tineri pe care i-am avut în cadrul organizaţiei, din organizaţia de tineret, din rezerva de cadre pe care PD-L a avut-o sau şi-a atras-o . În momentul în care lucrezi în echipă, nu există disensiuni, iar performanţele noastre tocmai pe asta s-au bazat. Noi am înţeles importanţa poziţiilor pe care trebuie să le avem la Bucureşti ni le-am stabilit clar împreună şi era absurd să avem o competiţie internă, care ajunge în această comisie. Pot să vă spun că, din start, am fost nominalizat, ca preşedinte al organizaţiei de pe primul loc, Gheorghe Falcă a fost nominalizat ca preşedinte al primarilor de municipii, iar Constantin Igaş, ca lider al senatorilor. În aceste condiţii, am preferat să las locul preşedintelui organizaţiei de pe locul doi, pentru că era absurd ca de la PD-L Arad să fie trei, iar de la alte organizaţii mari, niciunul. Chiar şi aşa, suntem singura organizaţie cu doi. Important în acest moment este să îl susţinem cu toţii pe Falcă, pentru a avea o funcţie importantă la nivel naţional, pentru că are şansa să fie acolo. Noi am înţeles acest lucru şi îl susţine toată organizaţia.  Faţă de alte organizaţii judeţene, la noi a fost în permanenţă o atmosferă constructivă, dovada fiind activitatea pe care o avem. Să nu uităm că de la Arad a plecat sistemul de organizare pe colegii, care a fost însuşit de toate organizaţiile din ţară şi va fi trecut în statutul PD-L. Este un lucru extraordinar, pentru că acest sistem de organizare a dus la eficientizarea activităţii organizaţiei şi o mult mai bună vizibilitate a parlamentarilor noştri în teritoriu. Chiar dacă, la prima vedere, este în detrimentul preşedintelui organizaţiei judeţene, mi-am asumat acest lucru pentru că, încă odată, eu simt acest spirit de echipă şi i-am susţinut în permanenţă pe aceşti tineri la nivel local şi naţional, iar satisfacţia este cu atât mai mare.

S.T.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor