„Aradul curat”, la o nouă ediţie

De Diana Dutu
5Comentarii
„Aradul curat”, la o nouă ediţie
© Concursul se adresează asociaţiilor de proprietari din municipiul Arad
Municipalitatea provoacă asociaţiile de proprietari: îngrijiţi clădirile în care locuiţi şi spaţiile verzi aferente!

Asociaţiile de proprietari din municipiul Arad se întrec, în perioada 1 mai-1 iunie, în cadrul concursului „Aradul curat”. Scopul competiţiei organizate de Municipalitate constă în îmbunătăţirea aspectului urbanistic şi a condiţiilor de habitat.

Orice asociaţie de proprietari din municipiu se poate înscrie la concurs, prin depunerea unei cereri la Serviciul Relaţii cu Publicul, din cadrul Primăriei Arad. Cererile vor fi centralizate în cadrul Serviciului Informare Cetăţeni, iar o Comisie de Evaluare-Jurizare se va deplasa la condominiile înscrise în concurs pentru a le evalua cu privire la aspectul exterior al clădirii, precum şi la aspectul spaţiilor verzi aferente clădirii.

Criterii

Printre criteriile de evaluare se numără: amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi (gazon, sol semănat/plantat – iarbă, flori, arbori -, gard viu, arbori şi arbuşti); amenajarea şi curăţenia zonei de intrare în bloc (alei, geamuri, uşi, avizier); aspectul general exterior al clădirii (pereţi, tencuială, lemnărie, balcoane).

„Cu ocazia verificărilor efectuate în teren, Comisia de Evaluare-Jurizare fotografiază aspectele relevante pozitive, cât şi pe cele negative constatate la blocurile înscrise în concurs. De asemenea, Comisia poate identifica şi nota orice alte aspecte privind buna administrare şi gospodărire a asociaţiilor de proprietari” – se arată în Regulamentul concursului.

Recompense

La finalul competiţiei se vor acorda 150 de premii (50 premii I, 50 premii II şi 50 premii III). Premiile vor consta în acordarea de diplome personalizate pentru locurile ocupate. Asociaţiile de proprietari care nu s-au clasat pe primele 150 de locuri, vor primi diplome de participare. Diplomele se vor decerna în cadru festiv, foarte probabil cu ocazia manifestărilor prilejuite de „Zilele Aradului”.

Concurs de succes

Ediţiile anterioare ale concursului s-au bucurat de o largă participare din partea asociaţiilor de proprietari. În fiecare an au participat la concurs peste 150 de asociaţii de proprietari. Potrivit Municipalităţii, „de la o ediţie la alta s-a constatat creşterea preocupării asociaţiilor de proprietari cu privire la îmbunătăţirea aspectului condominiilor, al spaţiilor verzi adiacente şi implicit la menţinerea unui mediu civilizat de viaţă”.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor