Aradul, înconjurat de dioxină

6Comentarii
Aradul, înconjurat de dioxină
ARAD – Deşi în toate judeţele limitrofe a fost descoperită carne contaminată, Aradul a scăpat deocamdată. Informare A.N.S.V.S.A.

Carnea de porc contaminată cu dioxină, care iniţial se credea că a ajuns în doar câteva zone din apropierea Bucureştiului, a fost descoperită în nu mai puţin de 24 de judeţe din ţară, inclusiv Timiş, Bihor şi Hunedoara. Până în momentul de faţă însă, la Arad, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad nu au depistat niciun lot de carne infestat.

„De câteva zile efectuăm controale la toate unităţile de profil, dar nu nu am descoperit niciun lot de carne care să aibă probleme de acest fel. Verificările sunt destul de greu de făcut, deoarece carnea poate trece printr-o ţară de tranzit, comerciantul obţinând documente de provenienţă din acea ţară”, ne-a declarat doctorul Viorel Agud, directorul executiv al DSVSA.

De menţionat că, pentru a preîntâmpina apariţia unor surprize neplăcute, responsabilii DSVSA au desemnat un medic veterinar care verifică toate transporturile de carne care trec prin vama Nădlac. Unităţile de procesare au fost informate despre interzicerea a efectua schimburi intracomunitare cu carne şi produse din carne de provenienţă din Irlanda şi, de asemenea, despre obligativitatea de a notifica DSVSA în momentul în care intenţioneză să participe la schimburi intracomunitare cu produse de origine animală de provenienţă din alte state membre ale UE.

Zeci de tone contaminate

Carnea  contaminată cu dioxină, care a fost importată din Irlanda.
Verificările inspectorilor ANSVSA au condus la identificarea în judeţul Cluj a unui depozit frigorific ce a primit în perioada 30.09 – 21.11.2008 40 de tone de carne din mai multe loturi contaminate, de provenienţă din Irlanda, via Franţa.
În urma verificărilor efectuate la depozit, a fost identificată o cantitate de 4.373 de kg de carne care se afla încă în depozitul respectiv.

Restul mărfii a fost distribuită către 37 de unităţi, în 24 judeţe. Mai trebuie spus că miercuri a fost primită o notificare din partea serviciilor veterinare din Ungaria, în legătură cu intrarea în România, în perioada 26.09 – 21.11.2008, a unei cantităţi de 70 de tone de carne, în mai multe transporturi, de provenienţă din Irlanda, via Polonia şi Ungaria.

Substanţă cancerigenă

Cea mai întâlnită problemă legată de sănătate este acneea severă, care se manifestă prin leziuni care apar în special la nivelul feţei şi părţii superioare a corpului. Alte efecte ale expunerii la o cantitate mare de dioxină sunt iritaţii ale pielii, creşterea excesivă a părului pe corp, depigmenarea, deteriorarea lobului mijlociu al ficatului, dar şi apariţia cancerului.

L.S.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor