Aradul, legat de Timişoara

34Comentarii
Aradul, legat de Timişoara
ARAD. Valentin Voicilă „decuplează” Aradul revoluţionar de FSN-ul creat la Bucureşti.

Actorul Valentin Voicilă a ţinut să precizeze că, în zilele Revoluţiei, primul organism de conducere a fost Frontul Democratic Român, după modelul Timişoarei, nu FSN-ul, format la Bucureşti.„ Aradul- şi îl iau pe Dumnezeu ca martor, intră în istorie drept al doilea oraş, după Timişoara, care s-a ridicat. Poate că unii dintre dumneavoastră, nu aţi înţeles de ce subliniez atât de mult rolul Frontului Democratic Român.

Dacă v-aţi uitat, pe TVR 1, în acel documentar făcut de francezi v-aţi dat seama cât de mult a fost atacat Frontul Salvării Naţionale de la Bucureşti.Cu tot felul de argumente. Este cumplit pentru Ion Caramitru sau pentru Mircea Dinescu să audă că ei au participat la o lovitură de stat.Îi cunosc foarte bine şi vă spun că este imposibil. Vreau să ştiţi că revoluţia Aradului este strâns de Timişoara şi asta este onorabil pentru istoria acestor locuri. În momentul în care se va discuta istoria regională, pentru că aşa se va discuta la un moment dat, Aradul va fi legat de Timişoara, nu de Bucureşti. Aradul este legat de Frontul Democratic Român de la Timişoara, nu de Frontul Salvării Naţionale de la Bucureşti.

Va trece timpul, poate eu nu voi mai fi printre voi, veţi merge la Muzeul Aradului şi veţi vedea cât de importante sunt acele documente lăsate la Arhiva Naţională şi la muzeul din Arad. Aradul este legat de Timişoara ombilical. Jurnaliştii francezi vor să spună că am fost manipulaţi, că ne-am ridicat pentru că la Timişoara ar fi fost 50.000 de morţi.Nu este adevărat, ne-am fi ridicat şi dacă ar fi fost un singur mort, ideea de jertfă şi nu numărul morţilor”, spune Voicilă. 

JA-S.T.34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor