Aradul, mai „verde” în zece ani

De Valentin Goran
9Comentarii
Aradul, mai „verde” în zece ani
Strategia de transformare a Aradului în oraș verde va fi prezentată spre aprobare Consiliului Local Municipal.

Documentul a fost elaborat pentru municipalitate de specialiști în domeniu și stabilește direcțiile și planurile de acțiune pentru îmbunătățirea condițiilor de mediu și a calității vieții în municipiul Arad. Prioritățile Aradului pentru următorul deceniu sunt dezvoltarea sustenabilă cu accent pe îmbunătățirea mobilității urbane, a zonelor verzi și a eficienței energetice. Implementarea strategiei are în vedere asumarea politicilor europene care vizează creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor de energie regenerabilă și implementarea măsurilor pe care și le-a propus municipiul Arad prin Planul de Acțiune privind Energia Durabilă 2012-2020, cu scopul reducerii emisiilor de CO2 cu 23%.

Strategia de transformare a Aradului în oraș verde contribuie la realizarea obiectivelor Strategiei de dezvoltare a Municipiului Arad și a celor prevăzute în documentele strategice sectoriale adoptate până în prezent (PAED 2012-2020, Masterplanul de Transport și Trafic) sau aflate în curs de adoptare (Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, Planul de dezvoltare a sănătății la nivelul Municipiului Arad).9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor