Aradul, pe locul 35 în „clasamentul” PNDL

5Comentarii
Aradul, pe locul 35 în „clasamentul” PNDL
Conform declarațiilor făcute de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, într-o conferință de presă desfășurată vineri, 21 iulie, deși Aradul se află în top 10 când vine vorba de bani dați fondului de stat, acesta se află abia pe locul 35 în ceea ce privește fondurile primite prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Prin acordul final, Aradul a primit cu peste patru milioane de euro mai mult față de suma inițială. Dacă înainte de semnarea acordului final, Aradului îi reveneau 38,8 milioane de euro, după semnarea acestuia suma a ajuns la 43,14 milioane de euro.

Investițiile

Banii veniți prin PNDL, Axa 4 vor fi investiți în domenii precum mobilitatea urbană, punerea în valoare a unor terenuri degradate ca spații verzi, integrarea rromilor, creșe și licee. Dintre proiectele ce vor fi implementate prin intermediul PNDL, primarul municipiului a ținut să menționeze „reabilitarea liniei ferate, achiziția de tramvaie de dimensiuni mari și dimensiuni medii și realizarea unui pod pe Calea Andrei Șaguna, pentru a mări numărul de persoane care utilizează transportul în comun”. Conform declarațiilor edilului, vor fi cumpărate și cinci autobuze electrice.

În ceea ce privește Direcția 4.2 a Axei 4, privind punerea în valoare a unor terenuri degradate ca spații verzi, Gheorghe Falcă a declarat că „obiectivul numărul unu este transformarea zonei Mărului, între Alfa și Pădurea Ceala, într-o zonă verde, zonă de agrement și schimbarea acelui teren degradat într-un mod pozitiv”.

Străzile, tăiate de pe listă

„Am fost surprins foarte rapid și am crezut că veștile pot fi bune când am văzut declarația politicienilor de la PSD care au spus triumfător câți bani a primit Aradul. Supriza este că cele 55 de străzi ale Aradului, au fost tăiate. Este surpriza-șoc și «lauda» pe care cei de la PSD au transmis-o” – a declarat primarul municipiului Arad. Pentru realizarea acestor proiecte, banii vor fi asigurați din fonduri locale, până la urmă. E vorba de peste 7 milioane de euro.

„În clientela PSD”

„Județul Teleorman este pe locul cinci la fonduri primite prin PNDL. Giurgiu, Vaslui sunt județe cu bani enorm de mulți și cu contribuție foarte mică la bugetul de stat. Asta arată clar ce înseamnă să fii în clientela PSD și ce înseamnă să nu-i respecți exact pe oamenii care produc dezvoltarea” a declarat Gheorghe Falcă în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Între timp, acesta spune că Aradul va trebui să găsească soluții pentru realizarea proiectelor pentru care finanțările au fost tăiate.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor