Aradul, pe primul loc pe ţară la vânzarea terenurilor agricole

De Diana Dutu
4Comentarii
Aradul, pe primul loc pe ţară la vânzarea terenurilor agricole
Luna trecută, în judeţul nostru s-au vândut nu mai puţin de 691 de terenuri agricole în extravilan.

În cursul lunii iulie 2018, la nivelul judeţului nostru au fost vândute 1.482 de imobile, Aradul situându-se pe locul 9 pe ţară (după Bucureşti, Ilfov, Timiş, Braşov, Cluj, Constanţa, Iaşi şi Suceava), potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare în cea de-a șaptea lună a acestui an este cu 68 mai mare față de luna iulie 2017. Adică avem o creştere de aproximativ 5%, în condiţiile în care, la nivel naţional, s-a înregistrat o scădere a tranzacţiilor cu 17%.

Categoria de imobile unde au fost consemnate cele mai multe vânzări – 691 – o constituie terenurile agricole, judeţul nostru situându-se pe primul loc pe ţară din acest punct de vedere. Aradul este urmat de Timiş (647 de terenuri agricole vândute), Dolj (524) şi Constanţa (441). Pentru comparaţie, în iulie anul trecut, în judeţul Arad au fost vândute cu 44 mai multe terenuri agricole decât în iulie 2018; iar în Timiş se vânduseră şi mai multe decât în Arad (805 faţă de 735).

Revenind la iulie 2018, pe lângă cele 691 de terenuri agricole au mai fost vândute şi 8 terenuri neagricole în extravilan, precum şi 506 de terenuri în intravilan. Din această ultimă categorie, 285 sunt terenuri cu construcţii şi 221 sunt fără construcţii (terenuri virane). Faţă de iulie 2017, luna trecută s-au vândut cu 22 mai puţine terenuri cu construcţii şi cu 79 mai multe terenuri intravilane fără construcţii.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor