Aradul, prins in Programul „Judo in scoli”

De Daniel Scridon
Aradul, prins in Programul „Judo in scoli”
Federația Română de Judo (FRJ) caută cei mai potriviți profesori de judo pentru desfășurarea programului „Judo în școli”.

BUCUREŞTI. Proiectul face parte dintr-un program educativ inițiat de Federația Internațională de Judo (IJF), denumit generic ”Judo for Children” (judo pentru copii). Până pe 17 februarie, FRJ se află în stadiul căutării celor mai buni profesori de judo, potriviți pentru a conduce lecțiile cuprinse în program. Selecția se face pe baza unor criterii bine determinate, cum ar fi: să fie absolvenți ai unei facultăți de educație fizică și sport cu specializare în judo precum și ai modulului de psihopedagogie, să fie posesori ai centurii negre, să aibă experiență în lucrul cu copiii la judo de minim un an, să cunoască programa tehnică a FR Judo, Roku kyu, să cunoască o limbă străină de circulație internațională la nivel minim și să aibă cunoștințe de operare a calculatorului.
Prin intermediul acestor programe se dorește intrarea în contact a cât mai multor copii cu judo, întrucât este sportul cu cele mai importante valențe educaționale dintre sporturile olimpice. Astfel, se pune accent pe dobândirea valorilor morale esențiale, și anume respect, prietenie, formarea și dezvoltarea spiritului de luptă și de fair play, precizează comunicatul.

Ora de judo

În România, acest program va fi derulat sub numele de ”Judo în școli” de către FR Judo, prin parteneriat cu IJF, Ministerul Educației și Cercetării, precum și cu Ministerul Tineretului și Sportului, fiind dedicat elevilor din clasele primare.
Școli din 10 orașe importante ale României, București, Pitești, Ploiești, Craiova, Focșani, Constanța, Iași, Baia Mare, Arad și Sibiu, își vor deschide porțile sălilor de sport, unde vor fi așezate tatami-urile primite de la forul mondial, iar copiii de la clasele 0 până la clasele a IV-a vor fi inițiați în tainele judo-ului, fiecare beneficiind din partea IJF de un judogi (costumația specifică).
Modulul cuprinde câte două lecții săptămânale timp de șase săptămâni, programul vizând aproximativ 1.500 de copii, care, după acest modul de inițiere, vor fi îndrumați pentru aprofundare să continue practicarea judo-ului la secțiile cluburilor de judo din orașele respective.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !