Aradul riscă să rămână fără apă caldă?

De Alin Gherasim
13Comentarii
Aradul riscă să rămână fără apă caldă?
Compania de Apă anunţă că ar putea sista livrarea apei către CET Hidrocarburi, lucru care înseamnă că putem rămâne fără apă caldă la robinete.

E gravă situaţia de la CET Hidrocarburi. Şi pare că devine tot mai gravă. Compania de Apă Arad anunţă că CET H riscă să rămână în orice moment fără apă din cauza datoriilor acumulate. Într-un comunicat de presă, cei de la CAA somează public S.C. Centrala Electrică de Termoficare Hidrocarburi S.A. Arad să îşi plătească facturile restante, altfel compania de apă va sista alimentarea cu apă a CET fără o notificare prealabilă. „S.C. Compania de Apă S.A Arad somează public S.C. Centrala Electrică de Termoficare Hidrocarburi S.A. Arad pentru datorii restante pentru luna noiembrie 2015. Conform Hotărârii Consiliului de Administraţie a SC Compania de Apă Arad nr. 124/ 30.10.2015, a fost aprobată eşalonarea debitului înregistrat de S.C CET Hidrocarburi S.A. Arad, în sumă de 2.127.828,25 lei, în patru rate lunare. La plata ratelor lunare S.C. CET Hidrocarburi S.A. Arad va achita şi contravaloarea facturilor curente, dar şi valoarea penalităţilor calculate pentru suma rămasă de achitat. În cazul neachitarii oricărei rate eşalonate şi a facturii curente împreună cu penalităţile calculate, se va proceda la sistarea serviciului de apă şi canalizare fără o notificare prealabilă. Menţionăm că la data prezentei, S.C. CET Hidrocarburi S.A. Arad a achitat prima rată, dar figurează cu un debit de peste 650.000 lei”, au anunţat cei de la CAA.

Ar putea fi şi mai grav

Anunţul făcut de către cei de la compania de apă este unul foarte îngrijorător. Pentru că, dacă CET va rămâne fără apă, noi vom rămâne fără apă caldă la robinete. Iar situaţia actuală nu este cea mai gravă pentru CET. Pentru că, după cum cei de la CAA au anunţat în urmă cu exact o lună de zile, o factură devine titlu executoriu. „Factura individuală pentru serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare constituie titlu executoriu. Conform unei prevederi legislative, la terminarea scadenţei, utilizatorii, persoane fizice sau juridice, pot fi executaţi silit pe baza facturii, fără să mai fie nevoie ca operatorul serviciului să apeleze la instanţele judecătoreşti. Utilizatorii au un termen de 45 de zile pentru plata facturilor de apă şi canalizare conform contractelor încheiate cu operatorul serviciului, S.C. Compania de Apă SA. Toţi utilizatorii serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare, care la termenul scadent nu au achitat factura, vor fi notificaţi, după care se va trece la executarea silită”, spuneau cei de la companie. Aşa că, pe lângă că va rămâne fără apă, CET ar şi putea fi executat silit. Mingea este acum în terenul celor care (pe salarii uriaşe) conduc centrala termică.



13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor