Aradul, tranzitat de convoaie militare NATO

De Diana Dutu
18Comentarii
Aradul, tranzitat de convoaie militare NATO
250 de militari, peste 100 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe şi 10 elicoptere trec prin municipiul şi judeţul Arad în perioada 31 mai-7 iunie.

Arădeni, nu vă impacientaţi dacă vedeţi, zilele acestea, pe străzile din municipiu sau judeţ, vehicule militare aparţinând unor trupe străine! Acestea doar tranzitează Aradul, în drumul lor spre Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu, judeţul Braşov. Aici, în perioada 26 mai – 16 iunie, se va desfăşura exerciţiul multinaţional Noble Jump 2017 (NOJP17), la care vor participa 4.000 de militari români și din țări membre ale NATO, cu 500 mijloace tehnice.

Cea mai mare parte a trupelor străine vor sosi din unități din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania pe calea aerului, iar echipamentul greu va fi transportat pe mare şi pe calea ferată, urmat de convoiul terestru, pe ruta Grecia – Bulgaria – România, până la Centrul Naţional de Instruire de la Cincu.

„Convoaiele militare, ce vor ajunge în România prin punctele de trecere a frontierei Nădlac/ Curtici/ Aeroport şi care vor tranzita judeţul/ municipiul Arad în perioada 31.05.2017 – 07.06.2017, sunt compuse din aproximativ 250 de militari cu peste 100 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe şi 10 elicoptere, care se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre «Getica»din Cincu, judeţul Braşov” – se arată într-un comunicat de presă al Garnizoanei Arad.

Despre NOJP17

Noble Jump 2017 (NOJP17) este un exerciţiu multinaţional cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite (JFC) de la Napoli, care se desfăşoară, în perioada 26 mai – 16 iunie, pe teritoriile naţionale ale Greciei, Bulgariei şi României. NOJP17 va testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan – RAP), în Bulgaria şi România.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor