Ţăranii nu mai aleargă după găini, ci după stampile

Au făcut ce-au făcut ziariştii care vânează prin „savana” lumii mondene şi i-au găsit şi lui George Copos o amantă, pe care ar chema-o Elena Stoica şi ar avea 28 de ani.

Mărturisesc că nu l-am suspectat pe patronul Rapidului de asemenea înclinaţii, dar poate că domnul Copos şi-a făcut socotelile şi a constatat că are de toate, doar o amantă, nu. Şi cum ăla nu e om bogat deadevăratelea, dacă n-are şi o întreţinută pe lângă casă, şi-a luat şi el una, o fostă secretară. Îi mai lipseşte ceva? Da: liniştea pe care o avea pe-acasă, până ieri, şi pe care sigur n-o mai are.

• Se apropie Paştele şi sunt stârnit de o mare curiozitate: de unde vor face rost ţăranii de o stampilă rotundă cu care să marcheze mieii (tăiaţi) cu care vor merge la piaţă. Şi încă ceva, de unde vor face ei rost de un veterinar, pentru că fără el nu pot tăia, acasă, mielul pe care să-l consume împreună cu familia. Dacă vor trece de aceste două încercări, mai grele decât cele la care a fost supus Harap Alb, sigur ţăranii vor fi învinşi la proba finală: stampilarea ouălor. Ca să le vândă la piaţă, ţăranii trebuie să stampileze ouăle cu data ouatului. Încă nu li se cere să scrie şi numele găinii, dar nu mai e mult până acolo.

• Aflăm că doamna Mioara Roman scrie o carte despre viaţa sa cu Petre Roman. Este o idee tocmai bună pentru a-şi trata singurătatea. Altfel, cartea vine târziu – s-a spart şi clubul susţinătoarelor lui Petrică, de la Apaca şi de aiurea, a dispărut şi mirajul, aerul de Don Juan cu care acelaşi Petrică (o vreme şi „don Pedro”) le zăpăcea pe femeile noastre. O, câte n-au dormit cu poza lui la căpătâi, ca astăzi să-l înşele cu uitarea lor! Oricum, scrieţi, doamnă Mioara, scrieţi!

• Băsescu şi Tăriceanu s-au jucat de-a „v-aţi ascunselea” prin Bruxelles. E bine! Doar aşa au putut cei de acolo să şi vadă ceea ce auziseră. Anume, că marii, principalii noştri demnitari n-au aflat nici măcar că s-a inventat eticheta, darmite să se străduiască să o folosescă în mod civilizat. Nu ştiu de ce îmi aduc aminte că amândoi s-au lăudat cu faptul că n-au prea pus mare preţ pe şcoală. Oare, de ce-mi veni gândul ăsta?!

• Fiţi cu ochii pe Ştrand (de cel din Arad, e vorba). De ce? Din două motive: unu, că deschiderea sezonului mai-mai că bate la uşă; doi, pentru că se aud lucruri ciudate despre nu ştiu ce nouă inginerie. Deocamdată, e „bâzâit ca de albine, toţi se uită cu mirare şi nu ştiu de unde vine”, vorba poetului. Noi cam ştim ce se coace şi pentru cine, dar încă nu e copt buboiul. Oricum, weekend-ul ăsta, staţi liniştiţi, nu se va întâmpla nimic.

T.M.

0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !