Arbitrii au trecut testul

De Daniel Scridon
Arbitrii au trecut testul
Sâmbătă, 2 Martie 2013, COMISIA JUDEŢEANĂ a ARBITRILOR ARAD a avut din nou o zi plină, de testare a acumularilor fizice ale arbitrilor / arbitrilor asistenţi din perioada de iarnă, respectiv de testare a cunoştinţelor teoretice ale acestora şi a lotului de observatori de arbitri.

După ce în urmă cu o săptămână a primit din partea COMISIEI CENTRALE a ARBITRILOR organizarea CONSFĂTUIRII ŞI TESTĂRII FIZICE A ARBITRILOR LOTULUI DE LIGA a 3-a din vestul ţării, sarcină de care s-a achitat în modul cel mai onorabil, sâmbătă a fost în faţa pregătirii returului campionatelor judeţene, organizate de ASOCIAŢIA JUDEŢEANĂ DE FOTBAL ARAD.

În prezenţa domnului DOREL CURA, preşedintele A.J.F. Arad şi a membrilor conducerii CJA: MOCANU, HERŢEG, CRISTEA, DUMITRU şi TĂNĂSESCU, s-au prezentat un număr de 60 arbitri / arbitri asistenţi care, încă de la ora 9.30 pe pista de atletism a STADIONULUI GLORIA ARAD, au demonstrat o pregătire fizică bună, aruncând în joc toate resursele pentru obţinerea unor rezultate corespunzătoare. Urmare a susţinerii TESTULUI COOPER, având ca barem de vârf parcurgerea în maxim 12 minute a unei distanţe de 2.800 m (arbitru – sub 30 ani), din punct de vedere fizic s-au remarcat în special:

• LAURENŢIU FODORUŢ (3.240 m)

• ANDREI PANTEA (3.220 m)

• PATRICK ROTARIU (3.180 m)

• LAURENŢIU OLARIU (3.160 m)

• CIPRIAN MOCAN (3.160 m)

• DAN HANYECZ (3.150 m)

• PAUL ŞICLOVAN (3120 m)

• TUDOR JURCĂ (3.100 m).

În partea a doua a zilei, începând cu ora 14.00, arbitri / arbitri asistenţi s-au prezentat în faţa unei alte provocări: TESTAREA TEORETICĂ A CUNOŞTINŢELOR, care a cuprins un set de 10 întrebări din LEGILE JOCULUI DE FOTBAL, întrebări care să probeze modul în care aceştia le interpretează în terenul de joc. La această verificare a cunoştinţelor au participat un număr de 71 arbitri / arbitri asistenţi.

Ulterior, de la ora 15.30, a venit rândul OBSERVATORILOR DE ARBITRI din lotul C.J.A. Arad să se prezinte în faţa comisiei la susţinerea TESTĂRII ORDINARE A CUNOŞTINŢELOR din LEGILE JOCULUI DE FOTBAL şi din REGULAMENTUL DE ORGANIZARE A ACTIVITĂŢII FOTBALISTICE. Aceştia, prezenţi în număr de 17, au avut de răspuns ca şi în cazul arbitrilor la 10 întrebări, având la dispoziţie 50 minute.

Funcţie de rezultatele obţinute la testările teoretice şi fizice arbitri şi observatorii de arbitri vor fi delegaţi, începând de la sfârşitul săptămânii viitoare la jocurile organizate în cadrul returului campionatelor judeţene.

Arbitrilor şi arbitrilor asistenţi amintiţi că au participat la sesiunea de testări li se vor alătura şi colegii din loturile de liga 1, 2 şi 3.

Nu în ultimul rând, şi în urma rezultatelor la aceste testări, COMISIA JUDEŢEANĂ A ARBITRILOR Arad va construi şi LOTUL DE PERSPECTIVĂ pentru anul 2013, lot în cadrul căruia un număr de maxim 10 arbitri / arbitri asistenţi vor fi monitorizaţi cu atenţie de conducerea comisiei, pentru a interveni in dezvoltarea acestora cu scopul declarat de promovare a valorilor în loturile ligilor superioare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !