Arbori noi pentru Bulevardul Decebal

De Diana Dutu
5Comentarii
Arbori noi pentru Bulevardul Decebal
© Arbori noi pentru Bulevardul Decebal
Se numesc Catalpa Bignonioides şi vor înlocui cei 67 de salcâmi de pe stradă. Aceştia se toaletează şi vor fi relocaţi.

O echipă de muncitori lucra de zor, luni, la toaletarea arborilor de pe Bulevardul Decebal din Arad. Acţiunea face parte din planul Primăriei pentru amenajarea spaţiului verde pe această arteră.

„Odată finalizate lucrările la nivelul infrastructurii, Primăria municipiului Arad anunţă că pe Bulevardul Decebal încep lucrările de amenajare a spaţiului verde.

La începutul acestei săptămâni a fost demarată operaţiunea de relocare a arborilor care sunt plantaţi acum pe această arteră din municipiu. În total, 67 de salcâmi urmează să fie replantaţi pe legătura rutieră Micălaca- Aradul Nou” – informează reprezentanţii Municipalităţii.

Calendar

Potrivit graficului de lucrări pentru obiectivul „Refacere aliniament Bulevardul Decebal”, săptămâna aceasta (23- 27 octombrie) sunt programate toaletări severe în vederea reducerii arborilor pentru relocare. În zilele de 30 şi 31octombrie se vor efectua gropi pentru relocarea arborilor de-a lungul legăturii rutiere Micălaca – Aradul Nou. Între 1 şi 3 noiembrie se vor reloca arborii de pe Bulevardul Decebal şi, în paralel, se vor planta arborii ornamentali cu flori de talia a II-a, Catalpa Bignonioides. Conform Primăriei, aceştia prezintă avantajul că sunt uşor de întreţinut şi nu vor constitui la maturitate un pericol în caz de fenomene extreme. În intervalul 6 – 10 noiembrie sunt programate lucrări similare repetitive, având în vedere faptul că se vor reloca numai câte cinci arbori o dată.

Mai mult verde

„Ţinem să precizăm că suprafaţa de spaţiu verde nu se va diminua. Dimpotrivă, noile alveole vor fi mai generoase decât cele de până acum, mai exact vor avea dimensiuni de 150cmX150cm. În jurul copacilor va fi iarbă” – arată reprezentanţii Primăriei.

Ultima etapă de modernizare a Bulevardului Decebal este refacerea marcajului pentru parcare, paralel cu bordura.

Ultima investiţie gândită de Municipalitate pentru modernizarea Bulevardului Decebal este achiziţionarea de grătare ornamentale, care vor fi amplasate în jurul copacilor. Investiţia se va realiza din bugetul anului viitor.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor