Arcuş versus ciomag politic

De Simion Todoca
1Comentariu
Arcuş versus ciomag politic
© Şefii de partide (muzicale) alături de Bogdan Foto: S.T.
Un tânăr violonist de talie internaţională se miră că la Arad politicul se amestecă în artă

Nu cu multă vreme în urmă, violonistul Bogdan Alexandru Costache, un tânăr violonist cu o carieră solitică internaţională de invidiat, s-a trezit atacat de consilierul PNL Ionel Bulbuc. Acesta a afirmat, într-o conferinţă de presă, că PSD-ista Anca Stoenescu face presiuni ca să-şi impună „pila” Bogdan Costache la Filarmonică. Intrigat şi întristat că intenţia sa de a pune umărul la creşterea valorii şi prestigiului Filarmonicii arădene este terfelită de către un politician care nu ştie absolut nimic despre el, Bogdan Costache a venit într-o conferinţă de presă, alături de deputatul Adrian Todor şi consilierul Beniamin Vărcuş (pe care i-a văzut pentru prima dată), pentru a explica ziariştilor că habar nu are cine este Anca Stoenescu şi cu atât mai puţin Ionel Bulbuc. Braşovean fiind, s-a mirat cum este posibil ca la Arad politicul să terfelească arta.

Şefii de partide (nu politice)

Alături de el au fost mai mulţi şefi de partide de la Filarmonică, iar aceştia au confirmat că venirea tânărului şi valorosului solist a fost un mare câştig, nu doar din punct de vedere al prestigiului instituţiei, ci şi pragmatic, pentru că, într-adevăr, era nevoie ca de aer de un concert maestru. Mai ales de unul care are deja această calitate la două filarmonici din Hamburg! Bogdan Costache a explicat: în 2016 a început colaborarea cu Filarmonica din Arad, susţinând de atunci până acum 6-7 concerte ca solist. În septembrie 2017 a primit propunerea de a deveni concert maestru la Filarmonica din Arad. A acceptat, urmând ca Filarmonica, în frunte cu directorul şi cu toţi şefii de partide să solicite CLM să aprobe schimbarea organigramei, mai exact să transforme postul bugetat, dar neocupat de debutant violoncel în debutant vioară, ca să-l poată angaja pe Bogdan Costache. Atunci a început toată tărăşenia, tot scandalul, numai şi numai pentru că Anca Stoenescu şi-a permis să sprijine solicitarea conducerii Filarmonicii privind modificarea organigramei, ceea ce l-a făcut pe Bulbuc să dea cu ciomagul politic.

Bogdan Alexandru Costache

Concert maestru al Filarmonicii internaţionale „World Peace Philharmonic” şi „Philharmonie der Nationen”-Hamburg; Premiat în peste 30 de competiţii naţionale şi internaţionale; numeroase concerte şi recitaluri de cameră în mai multe oraşe din România, Marea Britanie, Italia, Franţa, Ungaria şi Germania.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor