Ţârle, acuzată de calomnie

11Comentarii
Ţârle, acuzată de calomnie
ARAD – Directoarea ASP a fost dată în judecată de fosta directoare a Spitalului de la Dezna.

Războiul dintre fostul manager al Spitalului de la Dezna şi şefa Autorităţii pentru Sănătate Publică (ASP) Gabriela Ţârle va ajunge în faţa instanţei. Camelia Malea, directorul revocat din funcţie printr-un ordin al Ministrului Sănătăţii Eugen Nicolăescu, o acuză pe Gabriela Ţârle de calomnie, drept pentru care a dat-o în judecată. „Miercuri, am depus actele necesare la Judecătoria Gurahonţ, chemând-o pe doamna Ţârle în faţa instanţei. În calitate de director al unei institutii publice doamna director ar trebui să se informeze şi să prezinte adevărul.

Primul mare neadevăr pe care îl afirmă doamna Ţârle este acela că aş fi agresat-o fizic pe doamna director financiar-contabil, împreună cu soţul meu. Se pare ca doamna Ţârle nu s-a pus de acord cu doamna Jidoi. Dovadă stă chiar plângerea doamnei Jidoi împotriva soţului meu, în care acesta este acuzat de ameninţare. Al doilea mare neadevăr pe care doamna Ţârle îl prezintă este acela ca s-a deplasat în calitate oficială la Spitalul Dezna, când doamna Jidoi a fost «agresată fizic». O rog respectuos să prezinte delegarea oficială din partea Ministerului Sănătăţii Publice în baza căreia a desfăşurat ancheta la spital”, susţine Camelia Malea.

Fostul manager mai spune că în cazul celor şapte asistente absente, a fost convocat comitetul director al unităţii şi conducerea ASP, neconsiderându-se că s-ar impune demiterea directorului. Se simte persecutată „Doamna Ţârle mai afirmă că «au mai fost cazuri când bolnavii erau găsiţi noaptea în boscheţi în apropierea Cetăţii». De fapt a fost un singur caz, când un pacient a dispărut, fiind găsit la Cetate. A fost adus în stare bună la spital, a doua zi făcându-i-se externarea. Calitatea neoficială a directorului ASP la controlul de la Dezna rezidă şi din faptul că nu s-a încheiat nici un proces verbal sau un document cu ancheta desfaşurată, singurul om audiat fiind doamna Jidoi”, mai spune Camelia Malea.

Pe de altă parte, fosta directoare susţine că şi după ce a fost înlăturată din funcţie continuă să fie persecutată, acuzând conducerea ASP că a făcut presiuni asupra managerului interimar să nu-i semneze cerea prin care a solicitat concediul de odihnă, cerere pe care a înaintat-o după ce mai mulţi medici din zonă au refuzat să-i elibereze un concediu medical, cu toate că are probleme de sănătate. Tăcere suspectă Contactată telefonic, pentru a-şi prezenta punctul de vedere cu privire la noile acuzaţii care i se aduc, Gabriela Ţârle a ales în mod suspect să tacă. Ne-a spus foarte deranjată că are alte lucruri mai importante de făcut decât să explice ceea ce s-a întâmplat de fapt la Dezna. Fără comentarii.

L.S.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor