Armata – o şcoală altfel

De Dorin Ocneriu
Şcoala altfel FOTO: D.O.
Şcoala altfel FOTO: D.O.

LIPOVA. În cadrul proiectului instituit la nivel naţional de către MEN în colaborare cu M.Ap.N., Batalionul 185 Sprijin Logistic „Mureş” a fost vizitat de elevi şi cadre didactice de la liceele lipovane, precum şi de la şcoli gimnaziale de pe Valea Mureşului. Ofiţeri din cadrul batalionului au prezentat vizitatorilor istoricul unităţii (continuatoarea tradiţiilor eroicului Detaşament Păuliş), armamentul din dotare, sala tradiţiilor şi monumentele comemorative din incinta unităţii. Tot cu această ocazie, elevii au fost informaţi de oportunităţile şcolare şi profesionale oferite prin reţeaua instituţiilor de învăţământ militar, în cadrul unui stand al Biroului Informare-Recrutare al CMJ Arad..
„Suntem bucuroşi să arătăm tinerilor elevi modul în care cinstim amintirea eroilor căzuţi în septembrie 1944 pentru apărarea defileului Mureşului. Am prezentat şi date despre misiunile actuale ale batalionului, în special participarea militarilor noştri în teatrele de operaţii din Afganistan. Astfel, le cultivăm respectul faţă de eroii patriei, le dezvoltăm încrederea în armată şi dragostea pentru frumoasa carieră a armelor” ne spune comandantul batalionului, lt.col. Iulian Zdrenghea.
Prof. Cristina Deleanu de la Lic. „Atanasie Marienescu” ne-a spus: „Am aşteptat cu nerăbdare vizita la unitatea militară din oraşul nostru. Elevii, mari şi mici, au avut ce învăţa din faptele trecutului, dar şi din viaţa actuală a militarilor români. Dintotdeauna la Lipova a existat armată iar noi, civilii din oraş, apreciem la superlativ modul în care este cinstită gloria de altădată şi ne exprimăm totala încredere în militarii din oraşul nostru, care reprezintă un segment demn de încredere al societăţii lipovane”.
„Aceste vizite au un dublu scop: ne reamintesc jertfele de sânge pe care poporul nostru le-a dat în decursul zbuciumatei sale istorii şi ne mai arată cum, în zilele noastre, armata este pregătită să apere integritatea şi independenţa statului român, în momentele de cumpănă care sunt poate apropiate. Exemplul Păulişului de acum 70 de ani ilustrează importanţa strategică a Porţii Mureşului şi justifică existenţa unei unităţi militare în oraşul Lipova” adaugă prof. Georgeta Ocneriu de la Lic. „Sever Bocu”.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !