Armata, un loc de muncă sigur şi un salariu decent

8Comentarii
Armata, un loc de muncă sigur şi un salariu decent
DEVA – Tot mai mulţi tineri din judeţul Hunedoara sunt interesaţi să urmeze o carieră militară.

Numai în prima lună a acestui an au fost depuse, la Centrul Militar Judeţean Hunedoara, aproximativ 150 de contactări în vederea înscrierii în rândul soldaţilor, ofiţerilor sau la şcolile de profil din ţară. Mulţi adolescenţi sunt atraşi de arme şi uniformă, însă văd în Armata Română şi un loc de muncă sigur şi un salariu decent.

Cei care aleg să urmeze cariera militară beneficiază, din punct de vedere financiar, de un salariu la nivelul salariului mediu pe economie, la care se adaugă sporuri şi norma de hrană. Pentru mulţi dintre tinerii hunedoreni aceasta reprezintă cea mai atractivă ofertă în contextul perioadei negre pe care judeţul Hunedoara şi nu numai o traversează în prezent.

În judeţul Hunedoara mai funcţionează doar două centre militare, la Deva şi Brad. Tinerii care doresc să urmeze o carieră în acest domeniu trebuie să îndeplinească anumite cerinţe. Cei care doresc să devină soldaţi voluntari trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani.

Tinerii cu vârsta până în 24 de ani, absolvenţi de Bacalaureat sau care se află în ultimul an de liceu au şansa să devină maiştri militari sau ofiţeri. De asemenea, absolvenţii unei facultăţi, cu diplomă de licenţă, pot deveni ofiţeri, cu condiţia să nu fi depăşit 30 de ani.

Potrivit reprezentanţilor CMJ Hunedoara în anul 2009, aproximativ 200 de tineri au intrat în sistem, fie la şcoli militare, fie incadraţi direct ca soldaţi voluntari sau maiştri militari.

A.S.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor