Art Camp Arad… sau artă foarte proaspătă

De Iza Pal
1Comentariu
Art Camp Arad… sau artă foarte proaspătă
© FOTO: Iza Pal
Vernisajul Simpozionului de Artă Contemporană Art Camp Arad 2017 s-a desfăşurat în după-amiaza zilei de joi, 7 septembrie, la Muzeul de Artă, în Sala Ovidiu Maitec.

Art Camp Arad 2017 este ediţia pilot a proiectului iniţiat şi coordonat de Adrian Sandu, susţinut şi finanţat de Raluca Groza si organizat în parteneriat cu Muzeul de Artă Arad/ Complex Muzeal Arad.

Tabăra de creaţie a durat o săptămână, între 23-30 iulie 2017 şi a reunit şapte artişti: Adriana Lucaciu, Botond Részegh, Elisabeth Ochsenfeld, Diana Serghiuță, Alexandru Rădvan, Cosmin Moldovan, Adrian Sandu şi Adriana Oprea. În urma acestor zile de vară hyper-creative, a luat naştere un număr important de opere contemporane de pictură, grafică, sculptură sau colaje cât se poate de originale, ce merită orice atenţie şi mai pot fi văzute pe simezele Muzeului de Artă până în 17 septembrie.

Despre acest proiect şi importanţa lui a vorbit Adriana Oprea, critic de artă, dar şi participant:

„Taberele astea ţin de o tradiţie foarte prestigioasă în România, deci nu e întâmplător că s-a organizat o tabără. Este un eveniment informal, dar defapt de o mare ţinută, are o tradiţie bună în lumea artistică românească. Din păcate, această primă ediţie a taberei, susţinută de Raluca Groza, se întâmplă într-un context în care taberele de artă în mediul artistic românesc sunt din ce în ce mai rare. Ele, în mod tradiţional erau susţinute de structuri care într-un fel sau altul ataşate statului, în principal de Uniunea Artiştilor Plastici care este o structură sindicală. Această cultură, slăbind în ultima vreme, fiind din ce în ce mai precară din varii motive, e o nevoie, surdă cumvă, de alte iniţiative, alternative, dacă vrem să continuăm o asemenea tradiţie. E ceea ce s-a întâmplat în mod salutar acum. Asta este o iniţiativă privată, o tabără multimedia, nu e o tabără de pictură sau de sculptură, e o tabără cu artişti duali şi ea poate fi înscrisă în această tradiţie foarte frumoasă, a taberelor de artă din România.”

Lucrările create în cadrul Simpozionului de Artă Contemporană Art Camp Arad 2017 apar şi în format tipărit în albumul cu acelaşi nume ce s-a distribuit gratuit la finalul vernisajului.

Taguri:


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor