Art Encounters2017 vine şi la Arad

De Adriana Barbu
Art Encounters2017 vine şi la Arad
Duminică, 1 octombrie 2017, ora 17:00, la Muzeul de Artă Arad va avea loc evenimentul inaugural al Art Encounters2017.

Weekend cu bienală de artă contemporană la Arad şi Timişoara. Începe Art Encounters, probabil cel mai mare eveniment artistic din vestul ţării, organizat o dată la doi ani şi care duminică, 1 octombrie, de la ora 17:00, poposeşte şi la Muzeul de Artă Arad. Atunci şi acolo va avea loc evenimentul inaugural al bienalei de artă contemporană Art Encounters Timișoara și Arad 2017, urmând ca seria de evenimente să se desfășoare până în 5 noiembrie.

La Muzeul de Artă din Arad va fi deschisă expoziția “De veghe în oglindă”, curatoriată de Ami Barak și Diana Marincu și în care expun artiștii Ana Adam, Cornel Brudașcu, Victor Man, Mircea Stănescu, Slobodan Stošić, Marion Baruch, Alin Bozbiciu, Simon Cantemir Hauși, Ciprian Ciuclea, Cristina David, Aurora Kiraly, Olivia Mihălțianu, Andrei Nacu, Mary Reid Kelley, Wang Sishun și Florin Ștefan. Ca eveniment colateral al bienalei, va avea loc o avanpremieră a expoziției de fotografie “Sieranevada” a cunoscutului regizor Cristi Puiu. Mai mult, de la ora 19:00, la cinematograful Arta, programul va continua cu un concert al formației Soare Staniol, prilejuit de finisajul Media Art Festival 2017. Și, tot la cinematograful Arta, dar de această dată de la ora 20:00, va avea loc un cocktail oferit de organizatorii Art Encounters.

Ce îşi doreşte Art Encounter?

Evenimentul va încerca să devină un dispozitiv dinamic prin care cultura vizuală contemporană și scena de artă din România pot face vizibile provocările, fragilitățile, dar în egală măsură ambițiile și punctele forte pe care se construiește într-un timp accelerat viitorul artei contemporane.

Aflată sub înaltul patronaj al Președintelui României și organizată de Art Encounters Foundation, bienala de artă contemporană este derulată la Arad printr-un proiect al GMMC finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Programul arădean

Manifestările arădene din cadrul Art Encounters Timișoara și Arad 2017 vor fi derulate în două locaţii: Muzeul de Artă de pe strada Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, etajul II şi Cinema Arta.

La muzeu, veţi putea lua parte duminică, 1 octombrie, aşa cum am punctat deja, între orele 17:00 – 18:00, la „Deschidere Art Encounters Arad”, între 18:00 – 18:30 la „Vector> Matei Bejenaru, Printre noi-un performance de zi / Lecturi din poeziile lui V. Leac”, iar sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 14:30, la „Tur ghidat Viața-mod de întrebuințare”.

La Cinema Arta, de la strada Vasile Alecsandri 2, aveţi şansa de a lua parte, gratuit, duminică 1 octombrie, de la 18:30 la ora 19:00, la „Program colateral – Închidere Media Art Festival”, de la 19:00 la 20:00 la „Program colateral – Concert Soare Staniol”, iar mai apoi de la ora 20:00 la „Cocktail Art Encounters Arad”. Apoi, Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 16:00 la 18:00, arădenii vor putea lua parte la „Proiecție și artist-talk: Boris Mitić, <In Praise of Nothing> [Elogiul nimicului], și Q&A (eveniment în limba engleză), de la ora 18:30 – 20:00 la @Proiecție Andrei Ujică, <Out of the present>”.

Şi asta nu e tot: duminică, 15 octombrie, tot aici, de la ora 16:00 la 17:30 va avea loc „Proiecţie Alexandra Gulea, <Matei Copil Miner>”, România, Franța, 2013 și întâlnire cu artista, iar de la ora 18:00 la 19:40 „Proiecție Igor & Ivan Buharov, <Most of the Souls that Live Here> [Aproape toate sufletele de-aici]”.

3-art-encounter0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !