Artă nocturnă, pe 5 octombrie

De Eugen Rogojan
Artă nocturnă, pe 5 octombrie
Noaptea Albă a Galeriilor revine și la Arad, pe 5 octombrie, începând cu ora 18.

Galeriile de artă din Arad își deschid porțile vineri noaptea, în cadrul evenimentului național „Noaptea Albă a Galeriilor” (NAG). Pregătiți-vă, așadar, pentru un traseu cultural vineri, 5 octombrie, începând cu ora 18 și până târziu în noapte.

Turul galeriilor

Traseul cultural va fi realizat prin participarea a 10 galerii de artă, instituții culturale spații alternative și ateliere artistice. Povestea începe la ora 18, la Halele Teba de pe Splaiul Mureșului (vizavi de Agenția de Mediu), cu expoziția „Sculptura în cetate” a lui Dumitru Șerban. O oră mai târziu se deschide și expoziția de grup de la Galeria Delta (lângă Teatru). De la 19:30, la Complexul Muzeal Arad – intrarea dinspre Parcul Copiilor, va avea loc deschiderea Media Art Festival, ediția 2018.

Concert și ateliere

De la 20:30, se deschide și Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, unde vor avea loc un tur al atelierelor și un concert oferit de elevii instituției. O oră mai târziu, la Muzeul de Artă/Biblioteca Județeană, se deschid Sala Ovidiu Maitec – expoziția „Catch and Release” a lui Dragoș Burlacu, Sala kinema ikon – eveniment Media Art Festival 2018, expoziția Panorama – Fragmente dinamice, dar și atelierul lui Adrian Sandu, aflat în curtea Bibliotecii Județene. După lăsarea serii, la 22:30, se deschide Galeria Alfa, de pe Bulevardul Revoluției, numărul 90, cu expoziția de grup „Grafică și Fotografie”, de la 22:45 atelierul lui Bogdan Țigan – Bulevardul Revoluției, nr. 91, etajul 2, apartamentul 13, de la 23:15 atelierul lui Nicolae Popa, de pe strada Lucian Blaga, numărul 8, iar de la 23:45 își deschide ușa Galeria Takacs, de pe aceeași stradă.

Evenimentul special

Ultimul punct de pe harta NAG Arad este Cafeneaua Literară Joy’s, de pe strada Gheorghe Lazăr-colț cu Piața Avram Iancu. La etajul cafenelei va fi deschisă expoziția „Apă, hrană, adăpost. Capitolul 1”, a lui Dan Vezentan. Expoziția va fi curatoriată de Călin Dan, iar de closing party se va ocupa DJ Patent. Organizatorii anunță că „orarul turului Nopții Albe a Galeriilor are doar un caracter orientativ”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !