ArtForum bulgaresc de pictura

De Dorin Ocneriu
Pictori bulgari la Lipova Foto Dorin Ocneriu
Pictori bulgari la Lipova Foto Dorin Ocneriu
LIPOVA. Timp de 10 zile, un grup de pictori bulgari din Germania, Italia, Slovacia, Bulgaria şi România participă la un Forum de artă organizat de Uniunea Bulgarilor din Banat, în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din Bulgaria. După o vizită de documentare prin comunităţile bulgăreşti din Banat, artiştii au dat frâu liber inspiraţiei în mirificul cadru natural al Lipovei, unde impresiile lor vor căpăta sens şi culoare prin tuşe de penel.

„Acest forum artistic este un eveniment major pentru viaţa bulgarilor din Banat, pentru că artiştii de aici iau contact cu fraţii lor din alte ţări, împărtăşindu-şi reciproc trăirile sufleteşti şi artistice. Lucrările create cu această ocazie vor fi expuse în comuna Dudeştii Vechi, jud. Timiş, în data de 15 august, în cadrul festivităţilor de aniversare a 275 de ani de la venirea bulgarilor în Banat, apoi vor face obiectul unor expoziţii colective în Bulgaria şi în alte ţări”, ne-a declarat Ivan Vasilcin, artist plastic şi organizator al forumului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !