Artist arădean la Timişoara

Artist arădean la Timişoara
„What’s next?”, expoziție semnată Cristian Buzneanu Casa Artelor din Timișoara.

What’s next? – este întrebarea lansată de artistul vizual arădean Cristian Buzneanu într-o expoziție care îi poartă semnătura și care este găzduită de Casa Artelor din Timișoara. Lucrările sale de pictură sunt expuse pe simezele galeriei Pygmalion vreme de două săptămâni.

„Fantastic, oniric, «primitiv», expresionist, patetic, adolescentin, maladiv, grav copilăros, muzical, anxios ș.a.m.d., Cristian Buzneanu își este cronicarul propriei nopți singuratice de unde ne trimite oase de vise ciudate, metafore, bucăți de coșmar, imagini dintr-o lamaserie. El nu pictează, ci, mai degrabă, își exorcizează, cu minuție și forță, singurătatea”, spune, despre lucrările artistului, Marcel Tolcea.

Cristian Buzneanu

S-a născut în Arad și este absolvent al Facultății de Arte Plastice din Timișoara. A început să expună încă din 1996 și de atunci este o prezență constantă pe simezele galeriilor importante din România, dar și din străinătate (Ungaria, Japonia etc). Lucrările sale sunt prezente în colecții particulare din toată lumea, iar opinii despre creația sa au fost consemnate în numeroase publicații de specialitate. În anul 2001 activitatea sa expozițională a fost răsplătită cu Premiul Uniunii Artiștilor Plastici.

Deschiderea

Vernisajul are loc joi, 26 mai, de la ora 18.00. Cuvântul de deschidere este rostit de Marcel Tolcea. Lucrările pot fi admirate până în 7 iunie.

A.M.

afis artist la timisoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !