Artiști arădeni, în context cultural european

De Eugen Rogojan
Artiști arădeni, în context cultural european
Doi tineri artiști vizuali arădeni, cooptați în proiectul Instalart/sculptură/000, în contextul Timișoara 2021.

David Iancu și Paul Feier, artiști arădeni masteranzi ai Universității de Vest Timișoara, au fost cooptați de sculptorul Marius Leonte, unul dintre cei mai cunoscuți artiști vizuali din România, pentru a face parte din proiectul Instalart/sculptură/000, în contextul „Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021”.

În cadrul proiectului vor fi realizate opt sculpturi de mari dimensiuni, destinate mediului urban. Acestea vor fi realizate din zece tone de materiale, ce către artistul Marius Leonte și tinerii săi invitați, doctoranzi, masteranzi și absolvenți ai Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara.

Artiștii sunt Eugeniu Tibuleac, Cătălin Bătrânu, Ilie Duță, Mihai toth, Paul Feier și David Iancu – ultimii trei formând totodată grupul Barracka. Lucrările vor fi expuse în Timișoara începând cu data de 14 septembrie, în cadrul unui vernisaj. Expoziția, însă, este una itinerantă, motiv pentru care lucrările vor pleca din Timișoara prin Cluj, Iași și București. Sculpturile vor fi expuse în galeria Pygmalion/Casa Artelor, dar şi de-a lungul străzii Episcop Augustin Pacha, până pe 28 septembrie 2017.

Marius Leonte, artist vizual bucureștean, este cel care a inițiat proiectul ARTuborg București (2001), Constanța (2002) și Timișoara (2003). Sculpturile sale se află în colecții private din țară și străinătate, în colectia Muzeului Național de Artă Contemporană din București, dar și în spațiul public în Constanța, București, Pitești, Moinești sau Timișoara.

„Pentru mine este o onoare că am fost ales de către sculptorul Marius Leonte să fac parte din acest proiect. Arta, indiferent de modul ei de exprimare, şi-a găsit drumul, spre a bucura ochiul privitorului. Îi invit pe arădeni să ia parte la vernisajul expoziţiei, ce va avea loc în data de 14 septembrie, la Timişoara şi sunt convins că arta noastră va fi un minunat prilej de apropiere interculturală”, a declarat David Iancu, unul dintre cei doi tineri artiști arădeni participanți la proiect.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !