Artisti aradeni in tabere peste hotare

De Vasile Filip
Artisti aradeni in tabere peste hotare
De 5 ani pictorii Mihai Takacs şi Pavel Jurik participă la simpozionul international de artă de la Bekes.

ARAD. An de an, pictori arădeni participă la diferite tabere de creaţie unde, împreună cu alţi artişti din diferite ţări, crează lucrări pe care le prezintă publicului în expoziţii sau în albume de artă

Şi în această vară s-au desfăşurat mai multe tabere şi simpozioane – în ţară peste hotare – în care câţiva dintre talentaţii noştri artişti ne-au reprezentat cu onoare oraşul făcându-se remarcaţi în galeriile unde şi-au expus lucrările lor.

Putem aminti tabăra de la Bata, unde, timp de o săptămână, sub conducerea artistului Adrian Sandu, plasticieni arădeni şi timişoreni au creat valori care se pot vedea în muzeul judeţean, sala Maitec.

Alţi artişti arădeni au trecut graniţa, în ţara vecină – Ungaria. La Gyomaendrod doua tinere talente – este vorba de pictoriţele Filip şi Monika Lovasz – au participat (în perioada 23-29 iulie) la o tabătă de creaţie. La început de august, artişti arădeni precum Mihai Takacs, Maria Furnea, Pavel Jurik şi Liviu Leonte şi-au arătat talentul la Keteghhaza.

De curând s-a încheiat simpozionul international de artă de la Bekes. Manifestarea, ce se desfăşoară de 23 de ani, a reunit artişti din 24 de ţări, care au creat împreună, lucrările lor fiind apoi expuse într-o galerie din oraşul maghiar. Între aceştia s-au aflat şi pictorii arădeni Mihai Takacs şi Jurik Pavel (care, de 5 ani, participă şi expun la acest eveniment)

„Eu sunt în aceiaşi măsură şi pictor şi sculptor – povesteşte cu umor cunoscutul artist arădean Mihai Takacs – nici nu ştiu ce sunt: pictor sau sculptor. Văzând creatorii în domeniul sculpturii lucrând din greu la această temă (n.r. tema expoziţiei a fost „Peştele”), am luat şi eu decizia de a crea ceva legat de tematica propusă; pe o sticlă de plastic de 2 litri am înfăşurat sârmă de zinc iar în gura sticlei am pus o creangă cu două deviaţii şi apoi am lovit cu ciocnul până a luat forma unui peşte. Aşa s-a născut peştişorul de argint, fratele peştişorului de aur care îndeplineşte atâtea dorinţe”.

 

Citat: „În acest an tematica aleasă pentru expoziţia de la Bekes a fost peştele” (M. Takacs)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !